עוגות בחושות

עוגת ספוג משלושה מרכיבים בלבד

אפריל 15, 2023 29 Comments

אז אחרי העוגה הפלאפית ששברה את הרשת בפסח בפרט כי היא ללא גלוטן קבלו עוד עוגה סופר קלה להכנה משלושה מרכיבים שבאמת יש לכל אחד

מאיתנו בבית והתוצאה שלה מהממת במיוחד אם אתם כמוני כלו שאוהבים עוגות חנק עם הקפה של הבוקר או של אחהצ, אני מתעלפת מהעוגות האלו וכשהן

מגיעות עם מינימום מצרכים ומאמץ אז בכלל.

חשוב לקרוא את ההערות שכתבתי!!!
הערות חשובות מאוד למתכון:

למי שממש רגיש לריח של ביצים אני ממליצה להוסיף לעוגה כפית וניל או כפית מיץ לימון

אפשר להשתמש בעוגה כעוגת בסיס לעוגות מקושטות, רצוי להרטיב אותה מעט עם סירופ כלשהו

אפשר לפרוס אותה באמצע לשניים ולהוסיף לה קרם

אפשר להוסיף כפית אבקת אפייה זה עוזר מעט לאווריריות אבל זה לא חובה

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת ספוג משלושה מרכיבים בלבד/ תבנית בקוטר 20-22 ס״מ או תבנית מרובעת 20*20

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1 כוס+כף (150 גר׳) קמח לבן רגיל

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.

במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר לבן למשך 4-5 דקות עד שמתקבלת קציפת ביצים בהירה ואוורירית.

חשוב להקפיד על הקצפה טובה, אל תזלזלו בזמן ההקצפה, הצבע של הקצף צריך להיות צהבהב בהיר והקצף רך ונעים

בעזרת מסננת מוסיפים פנימה את הקמח הלבן ומערבבים היטב עם מטרפה למניעת גושים, מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות

אל תתפתו לפתוח את התנור קודם..בודקים שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו, פותחים את דלת התנור ומשאירים אותה פתוחה כשהתנור כבוי

אפשר אפילו להסיע טיפה את המסילה שהעוגה יושבת עליה מעט החוצה.

מצננים היטב, בוזקים אבקת סוכר ומגישים

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

לאפייה בתבנית 24 תצטרכו להגדיל את המצרכים ל 6 ביצים

200 גר׳ סוכר

200 גר׳ קמח לבן

 

 

 

29 Comments

ריקי לפידות אפריל 15, 2023 at 11:37 am

חייבת לנסות בשביל הקפה…
אפשר להמיר לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2023 at 11:44 am

בטח! רק לא חד פעמית זה גדול מדי הבלילה

Reply
נתי אפריל 15, 2023 at 6:18 pm

לא הבנתי איך היא ללא גלוטן עם היא מכילה קמח לבן

Reply
נילי מאי 16, 2023 at 2:04 pm

מתחת למתכון מופיעה שורה:
לאפייה בתבנית 24 תצטרכו להגדיל את המצרכים ל 6 ביצים

200 גר׳ סוכר

200 גר׳ קמח לבן
יש בעייה..

Reply
קרן אגם מאי 18, 2023 at 7:26 am

מה הבעיה?

Moria אפריל 15, 2023 at 12:42 pm

קרנוש!! אפשר להוסיף לה שוקולד צ’יפס לפני אפייה? (לבלילה)

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2023 at 12:51 pm

נראה לי שזה ייצא מעולה, רק ממליצה לקמח את השוקולד צ׳יפס לפני

Reply
יוכבד אפריל 15, 2023 at 6:19 pm

ללא אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2023 at 12:59 am

ללא

Reply
נורית אפריל 15, 2023 at 4:34 pm

לא צריך אבקת אפיה בכלל?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2023 at 1:00 am

לא

Reply
שגית אפריל 15, 2023 at 7:58 pm

אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2023 at 12:59 am

כן

Reply
רחל פישמן אפריל 20, 2023 at 7:18 pm

הכנתי את העוגה במדוייק לפי ההוראת שבמתכון, אבל אחרי שהוצאתי אותה מהתנור והתקררה להפתעתי גיליתי שכל החלק במרכז העוגה לא אפוי…

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:58 am

זה קשור לאפייה אצלך ספיציפית… אולי העוגה לא היתה מוכנה מבפנים

Reply
ליאת אפריל 27, 2023 at 10:17 pm

זו עוגת טורט אמיתית של קונדיטוריה של פעם ! נצמדתי להוראות והתקבלה יצירת מופת נוסטלגית,הגשתי עם קצפת וקונפיטורה של תותים והתבנית נעלמה תוך חצי שעה . חלום !

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:58 pm

תודה ליאת

Reply
ליאור אפריל 24, 2023 at 12:49 pm

אם יש לי רק ביצים מידה M אז כמה ביצים לשים

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 2:00 pm

להוסיף אחת

Reply
יעל אפריל 27, 2023 at 1:37 pm

איך היא תופחת בלי אבקת אפיה?

Reply
יעל אפריל 27, 2023 at 2:01 pm

איך היא תופחת בלי אבקת אפיה?

Reply
הילה יולי 23, 2023 at 5:56 pm

האם העוגה הזו מתאימה לעוגת יןם הולדת הכוונה לעוגת שכבות? אם כן אשמח לדעת איך להפוך אותה לכזו

Reply
קרן אגם יולי 24, 2023 at 8:28 am

תצטרכי להרטיב אותה בסירופ ולפרוס באמצע לקרם, אבל יחסית היא קטנה, או תחפשי באתר את העוגה הלבנה עם טוויסט היא תתאים יותר

Reply
אנה מאי 26, 2023 at 9:13 am

העוגה לא תצא יבשה בלי שמן?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:32 pm

זו עוגת חנק

Reply
אנה אוגוסט 17, 2023 at 2:25 pm

מכינה כבר כמה פעמים לשבת, מערבבת חלק מהבלילה עם שוקולית והיא נעלמת לפני שיוצאת השבת. מזכירה את העוגות של פעם שנמכרות בקונדיטוריות בבני ברק לפי משקל. מושלמת

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2023 at 1:56 pm

תודה

Reply
ילד רנדומלי TOT דצמבר 22, 2023 at 1:40 pm

אממ, הי
את חושבת שזה יעבוד אם אני אשפוך את הבלילה לתוך תבנית חד פעמית גדולה?
או לחילופין תבנית אינגליש קייק (לא חדפ)?
מחכה לתשובה
טנקס

Reply

Leave a Comment