אז אחרי העוגה הפלאפית ששברה את הרשת בפסח בפרט כי היא ללא גלוטן קבלו עוד עוגה סופר קלה להכנה משלושה מרכיבים שבאמת יש לכל אחד
מאיתנו בבית והתוצאה שלה מהממת במיוחד אם אתם כמוני כלו שאוהבים עוגות חנק עם הקפה של הבוקר או של אחהצ, אני מתעלפת מהעוגות האלו וכשהן
מגיעות עם מינימום מצרכים ומאמץ אז בכלל.
חשוב לקרוא את ההערות שכתבתי!!!
הערות חשובות מאוד למתכון:
למי שממש רגיש לריח של ביצים אני ממליצה להוסיף לעוגה כפית וניל או כפית מיץ לימון
אפשר להשתמש בעוגה כעוגת בסיס לעוגות מקושטות, רצוי להרטיב אותה מעט עם סירופ כלשהו
אפשר לפרוס אותה באמצע לשניים ולהוסיף לה קרם
אפשר להוסיף כפית אבקת אפייה זה עוזר מעט לאווריריות אבל זה לא חובה
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת ספוג משלושה מרכיבים בלבד/ תבנית בקוטר 20-22 ס״מ או תבנית מרובעת 20*20
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
1 כוס+כף (150 גר׳) קמח לבן רגיל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.
במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר לבן למשך 4-5 דקות עד שמתקבלת קציפת ביצים בהירה ואוורירית.
חשוב להקפיד על הקצפה טובה, אל תזלזלו בזמן ההקצפה, הצבע של הקצף צריך להיות צהבהב בהיר והקצף רך ונעים
בעזרת מסננת מוסיפים פנימה את הקמח הלבן ומערבבים היטב עם מטרפה למניעת גושים, מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות
אל תתפתו לפתוח את התנור קודם..בודקים שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו, פותחים את דלת התנור ומשאירים אותה פתוחה כשהתנור כבוי
אפשר אפילו להסיע טיפה את המסילה שהעוגה יושבת עליה מעט החוצה.
מצננים היטב, בוזקים אבקת סוכר ומגישים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לאפייה בתבנית 24 תצטרכו להגדיל את המצרכים ל 6 ביצים
200 גר׳ סוכר
200 גר׳ קמח לבן
29 Comments
חייבת לנסות בשביל הקפה…
אפשר להמיר לתבנית אינגליש קייק אחת גדולה?
בטח! רק לא חד פעמית זה גדול מדי הבלילה
לא הבנתי איך היא ללא גלוטן עם היא מכילה קמח לבן
את כנראה מחפשת אותה אחרת באתר https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A3-%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93/
מתחת למתכון מופיעה שורה:
לאפייה בתבנית 24 תצטרכו להגדיל את המצרכים ל 6 ביצים
200 גר׳ סוכר
200 גר׳ קמח לבן
יש בעייה..
מה הבעיה?
קרנוש!! אפשר להוסיף לה שוקולד צ’יפס לפני אפייה? (לבלילה)
נראה לי שזה ייצא מעולה, רק ממליצה לקמח את השוקולד צ׳יפס לפני
ללא אבקת אפיה?
ללא
לא צריך אבקת אפיה בכלל?
לא
אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן?
כן
הכנתי את העוגה במדוייק לפי ההוראת שבמתכון, אבל אחרי שהוצאתי אותה מהתנור והתקררה להפתעתי גיליתי שכל החלק במרכז העוגה לא אפוי…
זה קשור לאפייה אצלך ספיציפית… אולי העוגה לא היתה מוכנה מבפנים
זו עוגת טורט אמיתית של קונדיטוריה של פעם ! נצמדתי להוראות והתקבלה יצירת מופת נוסטלגית,הגשתי עם קצפת וקונפיטורה של תותים והתבנית נעלמה תוך חצי שעה . חלום !
תודה ליאת
אם יש לי רק ביצים מידה M אז כמה ביצים לשים
להוסיף אחת
איך היא תופחת בלי אבקת אפיה?
איך היא תופחת בלי אבקת אפיה?
האם העוגה הזו מתאימה לעוגת יןם הולדת הכוונה לעוגת שכבות? אם כן אשמח לדעת איך להפוך אותה לכזו
תצטרכי להרטיב אותה בסירופ ולפרוס באמצע לקרם, אבל יחסית היא קטנה, או תחפשי באתר את העוגה הלבנה עם טוויסט היא תתאים יותר
העוגה לא תצא יבשה בלי שמן?
זו עוגת חנק
מכינה כבר כמה פעמים לשבת, מערבבת חלק מהבלילה עם שוקולית והיא נעלמת לפני שיוצאת השבת. מזכירה את העוגות של פעם שנמכרות בקונדיטוריות בבני ברק לפי משקל. מושלמת
תודה
אממ, הי
את חושבת שזה יעבוד אם אני אשפוך את הבלילה לתוך תבנית חד פעמית גדולה?
או לחילופין תבנית אינגליש קייק (לא חדפ)?
מחכה לתשובה
טנקס