הנה שוב הגיעה העונה הזו, שאני נלחצת ממנה, ורק רוצה שתעבור.
קוראים לה סוף הקיץ,
העונה שבגללה מתחיל לרדת הצבע של הקיץ מהפנים.
והשיער פחות מסתדר לי,
ואני צריכה לזכור לקחת ז'קט קטן כשאני יוצאת לסידורים (בקופת חולים ובסופר למשל, עוד לא העלו את הטמפרטורה של המזגן!!)
ויש סופגניות כבר במינימרקט הכיכר ביפו ואני צריכה לעצום עיניים כל פעם כשאני נכנסת לקניות
ואנשים סביבי מושכים באף
ובבוקר במטבח יש רוח סתוית נעימה (זה דווקא נעים,מודה)
והגדולה בקשת שאביא לה שמיכת פוך לצבא
וכשאני יוצאת לים בבוקר לגלוש אני כבר צריכה להיכנס לתוך חליפה
ובא לי לשתות תה, ולנשנש איתו עוגיה.
השבוע הגדולה חזרה מהצבא וסיפרה לי בדיחה:
״אמא, בצבא כולן מקנאות בי כי הן חושבות שבבית שלנו יש תמיד עוגות ועוגיות, הן לא יודעות שבקושיא יש כאן פתי בר…״
טוב תקשיבי ילדה, זה לא כזה מצחיק, אני מכינה מלא, אבל אצלינו בבית אין דבר כזה שמשהו מחזיק מעמד.
כל רגע ניגש מישהו לפרוס עוד פרוסה, או לגנוב עוד עוגיה מהקופסא.
לפעמים, אני מתבאסת שלא נשאר לי פירור, ולפעמים אני מבינה, שכנראה אני אכלתי הכל לבד.
זה מה שקורה לי עם עוגיות מבצק פריך, ועוד כאלו שמלאות בריבה ואגוזים.
אני לא עומדת בפיתוי, וזוללת אותן אחת אחחרי השניה, כבר כשאני מכינה אני יודעת,
שממחר דיאטה.
עוגיות בצק פריך עם ריבה, שאפשר למלא בכל מילוי אחר שאוהבים
אצלינו אוטומטית חלקן מתגלגלות עם ממרח שוקולד, וחלקן עם ממרח תמרים.
רוגעלך בצק פריך וריבה /כ 40 עוגיות
מצרכים למתכון:
2.5 כוסות קמח לבן רגיל (350 גר')
200 גר' חמאה מעט רכה
גביע 0200 גר') שמנת חמוצה
ביצה גודל L
2 כפות סוכר לבן
כפית אבקת אפייה
כף שמן קנולה
כפית וודקה (לא חובה)
למילוי:
כל ריבה שאתם אוהבים
מעט אגוזי מלך טחונים גס
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח עם סוכר ואבקת אפייה
מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים ביצה,וודקה, שמן קנולה ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקלבת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לארבעה עיגולים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מחממים תנור למ 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור לעיגול
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק למשולשים ממש כמו פיצה.
מניחים תלולית ריבה, ומעליה מעט אגוזים טחונים בחלק הרחב של המשולש, ומגלגלים לצורת רוגעלך.
מניחים בתבנית האפייה ושומרים על מרווחים קטנים.
אופים כ 15-20 דק' עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט.
מצננים, בוזקים אבקת סוכר וטורפים
הערות למתכון:
**אפשר לוותר על הוודקה, אבל היא נותנת תוספת פריכות נחמדה לבצק
**את החמאה ניתן להמיר במחמאה
**את השמנת החמוצה אפשר להמיר בגבינה לבנה באותו המשקל
**עם המילוי אפשר לשחק ולהשתמש בכל מילוי שאתם אוהבים, כנל לגבי סוגי האגוזים
39 Comments
יקירה האם חייבים להוסיף לבצק סוכר? תודה והאם את אופה בטורבו או רגיל?
הי לאה, אני אופה תמיד רק בתכנית תנור רגילה ולא בטורבו.
כמות הסוכר בבצק קטנה יחסית אבל את יכולה להוריד ממנה טיפה
קודם כל אחלה אתר!
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה ע"מ שיהפול לפרווה?
תודה אביבה.
הי קרן,
נראות ממכרות חיסלתי תבנית לבד כבר בדמיון (;
האם ברנדי או רום במקום הוודקה יתנו את אותו אפקט??
תודה.
את יכולה פשוט לוותר על הוודקה.
היי קמח כוסמין יעבוד פה?
יכול לעבוד אבל לא הייתי ממירה יותר מ 50%
בהצלחה
היי קרן
מכין את הבצק והוא ממש רך ולא מתגבש כמו בצק פריך.
האם כך זה אמור להיות?
אז להוסיף עוד קמח
נראה נהדר! בעלי מכור לרוגלך – אם אחליף במלית שוקולד, למרוח שכבת נוטלה על כל חתיכה?
אני מכינה גם עם נוטלה לילדים 🙂
את יכולה להניח תלולית בדיוק כמו שעושים עם הריבה, או למרוח שכבה של נוטלה עם פלטה על כל עיגול הבצק, לחתוך למשולשים ולגלגל.
ובכל זאת, במקום הוודקה- איזה אלכוהול? מודה שהרעיון מדליק!
וחוצמזה- מכורה לבלוג שלך…תודה
תודה אפרת איזה כייף לי
במקום הוודקה אפשר ברנדי או להשמיט בכלל
עוגיות ממכרות!!! ובכלל כל המתכונים שלך שניסיתי עד היום זכו לתשבוחות.
תודה רבה
שמחה לשמוע גלית תודה!
היי קרן היקרה.
העוגיות האלו הפכו לדי קבועות אצלנו. מתכון כיפי לביצוע ומהיר.
מזכיר את הרוזלעך של לנדוור. אפילו עם ממרח לוטוס זה עובד מדהים.
שאלה- כל פעם בשלב הגילגול, הבצק נמרח לי ולא מצליחה לייצר צורה יפה.
אני אפילו מגזימה עם הקמח בשלב הרידוד וזה לא עוזר לי.
אולי עובי הבצק דק מידי אצלי?
הי שרה, שמחה שהן חלק מהמשפחה שלכם:-)
אם הבצק נמרח אולי הוא זקוק לעוד קצ קירור לפני רידוד, וכן, תנסי לרדד פחות דק הבצק יהיה יותר יציב.
נראה נהדר!
האם אפשר להקפיא לפני אפיה (רוצה לאפות חלק בהמשך….)? ואם כן, האם להפשיר לפני שאופים או פשוט להאריך את זמן האפיה?
אין בעיה להקפיא לפני אפייה ולהפשיר מעט קודם, זה בצק פריך זה יפשיר מהר
היי קרן
האם יש אפשרות להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל וכפית אבקת אפיה?
אין צורך בעקרון אבל אם את רוצה את יכולה
כן אין בעיה
היי קרן:)
יש תחליף לביצה בבצק העוגיות?משהו במקום ביצה שאת ממליצה לשים?
תודה רבה.
אפשר לנסות נוזל כמו מים קרים או חלב קר זה אמור לגבש את הבצק
היי יקירה,
ראשית חייבת לציין שאני אוהבתתת את כל המתכונים שלך, תמיד הצלחה גדולה!
בעניין העוגיות, חייב במעבד מזון? יש דרך אחרת?
תודה רבה
תודה רבה, אפשר במיקסר עם וו גיטרה ואפשר לערבב עם הידיים
הי:)
הבצק יצא לי קצת נוזלי
מה יכול לגרום לזה?
לכסות כל כדור בצק בנפרד? או את הקערה?
ובלי קשר, אני עושה רק מתכונים שלך ומלא מחמאות!
איזה כייף לי תודה
הבצק נוזלי משמע הוא זקוק לעוד קמח
קרן שלום,
תודה על המתכון המדהים!
האם ניתן להקפיא אחרי אפיה?
הי, כן אין בעיה להקפיא
שלום
הי קרן,
המתכון נראה מעולה!
במה אפשר להחליף את השמנת לגרסה פרווה?
מיץ תפוזים
תודה! כמה זה יוצא מבחינת כוסות?
תודה רבה!
הי קרן
ראשית – יופי של אתר ומתכונים
שנית לא הצלחתי להבין לאיזה עובי לרדד את הבצק
תודה
רידוד דק אך לא מדי על מנת שלא יקרע, מאמינה שסביב 2-3 מ״מ
הי קרן,
חג פורים שמח.
הכנתי את העוגיות, יצאו פצצה!
רק דבר אחד שראיתי שחזר פה כמה פעמים בתגובות: ייתכן וצריך מראש להעלות את כמות הקמח במתכון.
עבדתי עם משקל, בדיוק לפי המתכון, עדיין בהתחלה יצא בצק נוזלי מדי. הוספתי לא מעט קמח, לדעתי לפחות 50-70 גר׳.
זהו, אולי שווה בדיקה ותיקון.
מה שבטוח זה שהעוגיות שוות את זה!
איזה כיף למי שיקבלו את המשלוח מנות היום 🙂
כתמיד…
תודה רבה קרן
וחג שמייח!
תודה רבה!