עוגות בחושותראש השנה

עוגות קטנות של טחינה סילאן ושקדים

יולי 31, 2016 12 Comments

קיץ, וחם אש

המזגן

מאוד בעייתי

הוא מדמה חורף, ונעשה קרררררר

וכשקר אני רעבה

וכשאני רעבה וקר מתחשק לי לחמם את עצמי עם עוגות ועוגיות ומלא מאפים

אז אני נכנסת פעמיים ביום למטבח ואופה

כל מה שעומד על השיש נכנס לעוגה

(מזל שהחרדל במקרר)

הטחינה והסילאן עומדים אחד ליד השני במדף

ככה הם הגיעו לאותה עוגה.

עוגת טחינה סילאן קלילה עם ריח קינמון משגייע

אפשר לאפות בתבניות אישיות או בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית

עלים

עוגות קטנות של טחינה וסילאן/

ניתן להכין בתבנית עגולה קטנה 18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק או בתבניות פרח קטנות

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

1/2 כוס (120 גר') גרם טחינה גולמית

2 כפות (40 גרם) סילאן

3/4 כוס + כף (200 מיל') חלב

1/4 כוס (25 גר') שקדים טחונים

כוס + כף (150 גרם) קמח לבן בהיר

כפית  שטוחה אבקת קינמון

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

מעט מלח

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

משמנים תבניות אפיה

בקערה טורפים ביצים עם סוכר חום וחמאה מומסת

מוסיפים טחינה גולמית סילאן וחלב ומערבבים

מוסיפים קמח, שקדים טחונים, א. סודה לשתיה, מלח וקינמון ומערבבים

רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים כ 30-35 דק'

עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

מוציאים, מצננים ומקשטים באבקת סוכר

העוגה נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב

_MG_8450

_MG_8465

_MG_8438

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

אורה קלינמן אוגוסט 3, 2016 at 5:12 pm

תודה על המתכונים המיוחדים. אשמח לקבל חומר גם להבא.

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2016 at 5:41 pm

תודה אורה
אם את רשומה לבלוג את מקבלת אוטומטית מייל כל פעם שעולה מתכון חדש
אם את לא רשומה את מוזמנת להירשם( להכניס כתובת מייל ואז לגשת לתיבת המייל ולאשר) בדף הבית מצד ימין איפה שכתוב:
הכניסו את כתובת המייל שלכם לעדכונים מהמאפייה

Reply
הדס אוגוסט 4, 2016 at 12:01 am

איך אפשר להפוך את זה לטבעוני?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2016 at 11:10 am

הי הדס
אין לי המון נסיון בעוגות טבעוניות, אני מניחה שאת יכולה לנסות ולהחליף חלב בחלב סויה וחמאה בשמן או שמן קוקוס
לא בטוחה שאת צריכה לנסות להמיר את הביצים, אולי את יכולה אפילו לוותר עליהן
ואם יהיה צורך להמיר אחת מהן ברסק תפוחים

Reply
יעל אוגוסט 4, 2016 at 10:52 am

קרן שלום,
אין לי את כל כמות החמאה וממש בא לי על העוגה הזו:), האם ניתן להמיר לשמן? האם ניתן חמאה ואת היתרה להמיר לשמן?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2016 at 11:12 am

הי יעל
אין בעיה לשלב חמאה ושמן אני אוהבת את זה מאוד בעוגות 🙂
את הכמות של החמאה שאין לך תמירי בשמן לפי החישוב הזה
100 גר' חמאה = ½ כוס שמן
כך שאם יש לך 50 גר׳ חמאה את זקוקה לעוד רבע כוס שמן
בהצלחה!

Reply
דנה אוגוסט 5, 2016 at 3:56 pm

הי קרן, תודה על בלוג נהדר ומתכונים טעימים 🙂 מתאים להחליף חלב בחלב קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 4:17 pm

הי דנה, אין בעיה להמיר בחלב קוקוס באותה הכמות

Reply
דנה אוגוסט 5, 2016 at 4:30 pm

את זריזה…. איזה כיף! תודה ושבת שלום!

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 4:33 pm

בשמחה! ספרי איך יצא אם אכן תמירי בחלב קוקוס

Reply
דנה אוגוסט 5, 2016 at 5:22 pm

מדווחת- החלפתי חלב בקרם קוקוס, כי לא היה חלב קוקוס, במקום קמח לבן קמח כוסמין מלא, והשמטתי קינמון- יצא כל כך טעים! תודה!

קרן אגם אוגוסט 6, 2016 at 9:32 am

איזה משמח! תודה על השיתוף דנה, שבת שלום

Leave a Comment