גדלתי בבית שסובב סביב אוכל טוב, אבא שלי שלימים הפך להיות שף, לימד אותנו לאכול הכל ולאכול טוב, היה חובב מסעדות,
וכמו כולם, גילה את המטבח הסיני אי שם בשנות השמונים המוקדמות. עוד כשגרנו בסיני, חגגנו לאח שלי בר מצוה בבית ואבא שלי
שכר קייטרינג סיני, וזה היה הכי הכי נחשב.
אחכ פינו אותנו מסיני ועברנו לעמק חפר, קרובים יותר למרכז ולנתניה, והינו אוכלים לא מעט במסעדות, כשהאהובות עלינו היו המסעדות
הסיניות ביניהן טייסט אוף סצ׳ואן בכפר שמריהו שמאוד נחשבה ועוד כמה כאלו בתל אביב ובנתניה.
אחד הדברים שאני הכי זוכרות מהילדות, אלו פיתות שהוא היה מכין לנו בבית וקרא להן פיתות סיניות.
אני זוכרת שהוא היה מביא אותן לשולחן בערימה ושהן היו דקות, ומקומחות, ושאהבתי לאכול אותן ככה בלי כלום,
אולי בזכות אבא אני מאוד אוהבת אוכל אסייתי, ומסעדות סיניות יהיו תמיד משהו שאני אשמח להיכנס אליו ולאכול.
המרק זכור לי בעיקר ממסעדות, לא ככ אכלו כזה אצלי בבית, לא בגרסה הזו בכל אופן , אבל אני מאוד אוהבת להכין אותו,
מעבר לקלות ההכנה, זה מרק מאוד מהיר שלא צריך להתבשל הרבה זמן. את הפיתות שיחזרתי אחרי שחיפשתי ברשת
מתכונים והבנתי שכולם מכינים את אותו הדבר.הן יצא לי ממש דומות, לא בול אותו הדבר אבל ממש טעימות.
לצערי נזכרתי בפיתות האלו רק אחרי שאבא נפטר ולא זכיתי לבדוק איתו מה זה היה בדיוק המתכון הזה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מרק תירס סיני ולידו פיתות סיניות
מצרכים למתכון:
למרק תירס:
שקית (800 גר׳) תירס קפוא
5-6 כוסות מים
כף אבקת מרק עוף
2 כפות סוכר חום
כף ג׳ינגר קצוץ או מגורד
2 כפות רוטב סויה
2 שיני שום פרוסות
מלח
כף שמן שומשום (לא חובה)
1/2 פלפל צ׳ילי אדום ( אוהבי החריף יכולים ללכת על פלפל שלם)
2-3 עלים של בצל ירוק פרוסים דק
1/2 חבילה של נבטים
2 ביצים גדולות
לפיתות:
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
150-170 מ״ל מי ברז
1/2 כפית מלח דק
אופן ההכנה:
למרק:
מכניסים לסיר גדול מים ותירס, אבקת מרק, סוכר, סויה ג׳ינגר וצי׳לי
מביאים לרתיחה, מוסיפים נבטים ומבשלים עד לריכוך.
עם בלנדר ידני מועכים חלקית את המרק, ומוסיפים שמן שומשום
טורפים 2 ביצים בקערה ומעבירים לתוך הסיר בזילוף עדין אפשר בתנועות ספירליות מהחלק החיצוני פנימה, אפש רלהיעזר בכף או מזלג.
מבשלים עוד מעט את המרק.אם חסרים מים מוסיפים.
כשמגישים את המרק מקשטים כל קערת מרק בבצל ירוק קצוץ
לפיתות הסיניות:
בקערה עם כף עץ מערבבים קמח מים ומלח, עד שהבלילה מתחילה להיפרד מהשוליים ואפשר להתחיל אחד אותה..
מעבירים למשטח מעט מקומח ובעזרת הידיים מעצבים לכדור.
מעבירים חזרה לקערה למנוחה של 30-60 דקות, מוציאים את הבצק שוב למשטח מעט מקומח ולשים אותו שוב לדקה שתיים.
עש שהוא חלק.
מחלקים את הבצק ל 17-18 חלקים שווים. מקמחים אותם מעט שלא יידבקו.
בעזרת הידיים מועכים חלק בצק לעיגול ומברישים אותו בשמן זית או שמן רגיל.
מניחים מעליו עוד עיגול לא משומן, ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול דקיק.בעזרת מסננת מקמחים מעט את החלק העליון של הפיתה.
מניחים על צלחת או מגש.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
מחממים מחבת עם מעט שמן ומניחים פיתה אחת, אחרי דקה דקה וחצי הופכים לצד שני ומטגנים שוב דקה.
בעזרת הידיים פותחים ומפרידים בין שתי הפיתות (הן נפרדות בלי בעיה בזכות השמן שמרחנו על אחת הפיתות)
ומניחים על צלחת. חוזרים על הפעולה עם שאר הפיתות.
מגישים ליד המרק וטורפים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
16 Comments
לכמה מנות מרק מתאימות הכמויות שבמתכון?
הפחתות מוכרות לי.
6-7
אפשר לבחור לא לטחוו את התירס?
הי קרן האם הסוכר החום זה הסוג שנראה רטוב ? תודה
כן
היי, באיזה שלב מכניסים את השום?
לכמה זמן המרק מחזיק בערך במקרר?
שלושה ימים
אפשר לבחור לא לטחוו את התירס?
בוודאי
מה הסיבה שמטגנים 2 פיתות יחד?
מה יחליף את אבקת המרק הלא רצויה?
חוסך זמן ממש לדעתי 🙂 במקום אבקת מרק ציר עוף או לוותר על העוף ולהישאר עם תבלינים כפי שכתוב במתכון
האם אפשר לוותר על הביצים או להחליף במשהו אחר ?
האם אפשר לוותר על הביצים או להחליף במשהו אחר?
בטח שאפשר פשוט לוותר
האם הפיתות צריכות להיות מוכנות לפני הגשה או שניתן להכין יום מראש ולשמור