עוגות שמריםעוגיותפורים

אוזני המן מבצק שמרים במלית פרג

פברואר 22, 2018 12 Comments
אזני המן מבצק שמרים במילוי פרג

אני מודה שכשזה מגיע לאזני המן, אני הכי משעממת שיש.

אוהבת מלית פרג קלאסית ואפשר לקנות אותי בשניה בכל אוזן המן ברמה ירודה מהמכולת.

זו לגמרי העוגיה האהובה עלי.

בניגוד גמור לילדים שלי כמובן שאוהבים מלית שוקולד.

מה גדולה היתה האכזבה השבוע כשהבית התמלא ריח חזק של מאפי שמרים טריים,

וכולם היו עם מלית פרג.

שלושה ימים נכנסו ויצאו מגשים עמוסים עם מאפי שמרים פרג עד שהגעתי לתוצאה הרצויה.

כבר לא יכולתי יותר לטעום, ונשבעת לכם שכל השכנים שלי מסתובבים כבר שבוע עם מלא פרג בין השיניים:-)

שילבתי את האהבה הגדולה שלי לבצק שמרים, ומלית פרג,

לאזני המן קטנות, רכות וסופר טעימות.

החיסרון היחיד שלהן הוא שהן לא עוגיה מבצק פריך, אלא מאפה שמרים, וחייבים לאכול אותן סמוך להכנתן

באותו היום.

פרט לזה, הן פשוט טעימות בטירוף ונורא יפות!

בתיאבון וחג שמח.

קרן

אוזני המן מבצק שמרים במילוי פרג/כ 40 יחידות אזני המן

מצרכים למתכון:

לבצק:

500 גר׳ קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳)סוכר לבן

50 גר׳ חמאה מומסת

1/4 כוס שמן קנולה

1 כוס חלב מעט חמים

1 ביצה גודל L

1/2 כפית מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

לזיגוג:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר לבן

למלית הפרג: (הכמות גדולה מאוד, ניתן להכין ולשמור במקרר או להכין רק חצי מהכמות)

3/4 כוס (180 מ״ל) חלב

1 כוס (200 גר׳) סוכר

3 כפות דבש

100 גר׳ חמאה

2 כוסות (200 גר׳) פרג טחון טרי

כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

אופן ההכנה:

הבצק:

בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים

מתקינים את וו הלישה, ובמהירות נמוכה מוסיפים סוכר ומערבבים.

מוסיפים חמאה, שמן, ביצה,וחלב ולבסוף מלח ולשים כ 8 דק׳,

עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע הנפרד מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכך צדדיו (זה ימנע התייבשות של הבצק)

מכסים את הקערה בניילון נצמד, ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי.

בינתיים מכינים את מלית הפרג:

בסיר קטן מרתיחים את החמאה עם חלב סוכר ודבש,לאחר רתיחה מסירים מהאש ומוסיפים פנימה פרג ושקדים.

מערבבים היטב, מצננים את התערובת ומעבירים למקרר.

כשהבצק תפח, מוציאים אויר, ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס״מ.

קורצים מהבצק עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 מ״מ או בעזרת כוס

אזני המן מבצק שמרים במלית פרג

מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, ומברישים את השוליים בביצה טרופה (חשוב מאוד כדי שאזני ההמן לא ייפתחו)

וסוגרים לצורת משולש, כאשר מקפידים להדק היטב ולהשאיר פתח ממש פצפון באמצע.

מעבירים לתבנית התנור מרופדת בניר אפייה, ומברישים את אזני ההמן בביצה.

מכסים במגבת ומתפיחים שוב כ 15-20 דק׳.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומכינים את סירופ הסוכר:

בסיר קטן ממיסים סוכר ומים, עד לרתיחה, מורידים את האש מעט, וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע עדין

כ 10 דק׳ נוספות עד שהתערובת הופכת לסמיכה.

שימו לב שאם אזני ההמן נפתחו מעט בזמן התפיחה, יש להדק אותם שוב לפני הכנסתם לתנור.

מכניסים לתנור ואופים 15-20 דק׳ עד שהם מקבלים צבע שחום יפה.

מוציאים מהתנור, ובעזרת מברשת מברישים היטב בסירופ סוכר ומגישים.

 

הערות  למתכון:

**אפשר להמיר את המלית בכל מלית אחרת שאתם אוהבים, שוקולד, גבינה, תמרים או אגוזים.

**הקפידו לסגור את אזני ההמן היטב לפני כניסתן לתנור אחרת הן עלולות להיפתח לחלוטין.

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

חדוה פברואר 22, 2018 at 5:19 pm

אוזני המן משגעות, אמא שלי הכינה כל השנים רק מבצק שמרים. תודה. האם ניתן להכין מאותו בצק ואותה מלית עוגות שמרים? תודה מראש.

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2018 at 6:35 pm

תודה רבה חדווה, אני גם זוכרת שפעם היו מכינים מבצק שמרים ומשום מה זה יצא מהאופנה ואני מתה על זה:-)
אפשר בהחלט להשתמש בבצק ובמלית להכנת עוגת שמרים פרג אין בעיה, זה בצק נהדר.
פורים שמייח

Reply
Barbie פברואר 23, 2018 at 8:53 am

בקר טוב, בדרך להכין את הבצק ואת לא רשמת כמה חלב בבצק…. help

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2018 at 12:49 pm

צודקת, פאשלה שלי, הוספתי עכשיו מקוה שזה לא מאוחר מדי:-(
כוס חלב.

Reply
נעה פברואר 24, 2018 at 4:50 pm

הי, לחסרי וו הלישה והמיקסר שמחובר אליו, אין בעיה עם לישה ידנית, נכון? האם יש סדר הוספת חומרים אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2018 at 5:01 pm

אפשר ללוש ידנית, הכי טוב על משטח גדול את כל הקמח, גומחה קטנה באמצע ואז פנימה את החומרים וללוש.
ואם זה עוזר אז יש מיקסרים ממש טובים וזולים היום, ואפשר לקנות גם ביד 2 ב 100-200 שח מיקסר משומש, ממליצה .

Reply
dafna פברואר 26, 2018 at 10:58 am

קרן יא אלופה! החולשה לפרג קנתה אותי. הולכת להכין היום:) אבל סיבכת.. תזרקי המלצה על ההעדפה שלך- אזני המן שמרים שלך או אזני המן מבצק שקדים שלך? 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2018 at 11:46 am

אוי את מהממת, אל תסתבכי.
את אזני ההמן משמרים מגישים חם מהתנור או סמוך לאפייה ואם זו הסיטואציה לכי עליהם הם סופר טעימות ולקחת בחשבון שיחזיקו מעמד יום מקסימום.

Reply
שרון פברואר 27, 2018 at 3:52 pm

נראה בדיוק כמו אלו שסבתא שלי הייתה מכינה…. כמעט מריחה אותן דרך המסך…. 🙂
אפשר להשתמש בשמרים טריים? מה כמות ההמרה?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2018 at 4:11 pm

אזני המן של סבתות זה הכי!
יחס ההמרה הוא כף שמרים יבשים=חצי קוביית שמרים (25 גר׳) או חצי שקית שימרית.
בהצלחה!

Reply
מריה מרץ 1, 2018 at 8:17 am

איזה מתכון מקסים! והתמונות! מזכירות את ההמנטאשן של סבתא שלי! אז קניתי את כל המרכיבים ומוכנה להתחיל להכין 🙂 האם יש משהו שאפשר להכין מראש ונגיד רק להרכיב ולאפות באותו יום?

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2018 at 8:47 am

איזה כייף שזה מזכיר סבתא:-)
את יכולה להכין את המלית וסירופ הסוכר בלי בעיה ולשמור במקרר, וגם את הבצק אפשר להכין יום קודם.

Reply

Leave a Comment