חגיםעוגות גבינהעוגות שמריםשבועות

גבינית שמרים משפחתית

מאי 17, 2017 10 Comments

17 למאי הוא יום חג עבורי.

זה יום שאומר לי שסיימתי תקופה של שבועיים שנדמית נצח,

של חגיגות ימי הולדת לארבעת השוורים בבית.

דמיינו 4 אנשים שנולדו במזל שור בבית אחד, ואיך נניח ניראים הבקרים שלהם :-).

בשבועיים שחלפו הספקתי לחגוג לכל אחד ואחת בנפרד,

כל אחד זכה לקבל זר לראש,

בלונים,

מתנות,

ברכות,

מסיבות (דגש על מסיבות) יום הולדת שכללו רבי משתתפים בבית,

וארוחה במסעדה.

קיצר מפה לשם ב 17 למאי אין לי כסף בבנק.

ואנחנו רק באמצע החודש.

דאאאם.

חוץ מזה שבועות עוד רגע כאן,

ולשמחתי אני לוקחת חלק בפרוייקט מתכונים של השף הלבן,

שיצאו לקראת החג עם כמה מוצרים ממש שווים, שהופכים חיים של כמה מאיתנו לממש קלים.

מהמוצר הראשון, שמנת לקצפת בטעם שוקולד( גאוני ויאמי)  הכנתי עוגת שיש קצפת שוקולד,

והמתכון שלה נמצא באתר השף הלבן בלינק הזה.

המוצר השני, לא פחות יעיל וטעים, גבינה למילוי מאפים,

שאפשר למלא איתה מאפים מתוקים או מלוחים.

רק מוסיפים 2-3 מרכיבים ויש לכם מילוי מצויין.

לכבוד שבועות, לכבוד זה שאני הרוסה על גביניות בכל הצורות,

לכבוד זה שאני אוהבת לעבוד עם בצק שמרים, הנה לכם מתכון לגביניות שמרים ענקיות.

זה כמו פיצה משפחתית רק בגבינית.

ובמקום לעבוד קשה ולהכין מלא גביניות קטנות,

מכינים אחת גדולה, מניחים במרכז השולחן ומחלקים בין כולם.

גאוני לא?

הבצק רך ונורא עדין, המילוי במתיקות עדינה, והכי כייף לאכול את הגבינית כשהיא עדיין חמה.

גביניות שמרים גדולות / כמות ל 2 עוגות

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 ( 500 גר׳) כוסות קמח לבן

כף שמרים יבשים

2 ביצים גודל L

1/2 כוס ( 100 גר׳) סוכר לבן

80 גר׳ חמאה רכה

1/4 כוס שמן קנולה

3/4 כוס ( 180 מ״ל) חלב פושר

1/2 כפית מלח

למילוי:

1 קופסא ( 500 גר׳) גבינה למאפים 9% של השף הלבן

ביצה גודל L

כף קורנפלור

4-5 כפות אבקת סוכר

1/2 כוס ריבת תות או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים

להברשה:

חלמון ביצה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט.

מוסיפים לקערה סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית.

מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבבים.

מוספים מלח ומערבבים שוב.

במזיגה איטית מוסיפים את החלב תוך כדי לישה.

לשים 8 דק׳ נוספות עד שמתקבל בצק רך גמיש ונעים למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה

כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת.

מניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חשוך וחמים.

בינתיים מכינים את המילוי:

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המילוי, פרט לריבה.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח, ומחלקים את הבצק לשניים.

מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 30*30 ס״מ בערך (לא חייבים להיות מאוד מדוייקים)

מניחים מחצית ממלית הגבינה במרכז כל ריבוע ומשטחים מעט

מניחים כמה כפות ריבה מעל תערובת הגבינה.

סוגרים את הריבוע, מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשניה ואז את הנגדיות.

הגבינית נפתחת מעט בזמן האפייה, בעיניי זה מושלם.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 1/2 שעה.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את הגביניות בחלמון ביצה.

אופים כ 25-30 דק׳ עד שהגביניות מזהיבות.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

10 Comments

מיטל מאי 17, 2017 at 5:24 pm

גאוני קרן, גאון!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2017 at 7:59 pm

תודה מיטל!

Reply
עדנה קונטנטה מאי 17, 2017 at 7:06 pm

נפלא קרן ❤❤❤

Reply
קרן אגם מאי 17, 2017 at 7:59 pm

🙂

Reply
כוכבית מאי 18, 2017 at 8:55 am

נהדר!! במה אפשר להשתמש כתחליף גבינה למאפים? גבינת שמנת? גבינה לבנה רגילה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2017 at 9:42 am

תודה כוכבית, את יכולה להכין את המילוי הבא עם גבינת ריקוטה אני אוהבת הכי עם ריקוטה:
500 גרם גבינת ריקוטה (לא מלוחה)
3/4 כוס אבקת סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
4 כפות קמח לבן
מעט גרידת לימון
בהצלחה!

Reply
Kochavit מאי 19, 2017 at 10:17 am

Thank U!

Reply
אופיר הרשקוביץ מאי 30, 2017 at 8:28 am

התלבטתי רבות בין קראנץ' שמרים, לשמרים גבינה אולי בריוש, אבל הגבינית המשפחתית ניצחה ובגדול אחרי שראיתי את המתכון!
נראה מצויין ומגרה ביותר רק שאלה קטנה לפני שאני מתחיל, ניתן להחליף את הריבה בפירות יער קפואים? או צימוקים לבנים?
ומה ניתן בכל זאת לעשות כדי למנוע פתיחה כזאת של העוגה בזמן האפייה? אולי להדביר מעט במים או ביצה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2017 at 8:35 am

אפשר להחליף ריבה בפירות יער קפואים אין שום בעיה, הייתי מוסיפים להם מעט סוכר לפני כן ומערבבת אותם פנימה.
אני בכוונה לא סגרתי את הגבינית הרמטית כי רציתי שהמילוי יבצבץ החוצה, אתה יכול פשוט לסגור את ה״מעטפה״ טוב יותר כלומר להגיע עם הקצוות שלה ממש אחת מעל השניה.
ולא לוותר על הברשה בביצה.
בהצלחה!

Reply
קלפוטי משמשים ודובדבנים עם קרם פרש - נשואה למאפייה מאי 31, 2017 at 11:21 pm

[…] גביניית שמרים ענקית למשל מהפוסט הקודם […]

Reply

Leave a Comment