עוגות בחושות

העוגה של אחרי הים (או עוגת שמנת חמוצה ופצפוצי שוקולד)

יוני 4, 2017 14 Comments

את העוגה הזו הכנתי לפני כמה שנים ביום שבת באמצע הקיץ החם, השארתי על השיש במטבח וירדתי עם המשפחה לים.

כשעלינו מהים, הדלקנו מזגן, התקלחנו, הכנו קפה ושוקו לילדים והתיישבנו עם העוגה סביב השולחן.

למזלי עוד הספקתי לצלם אותה באייפון ( או שאולי אז זה עוד היה בלקברי) רגע לפני שאכלנו אותה, ולהעלות תמונה לפייסבוק.

מכאן הסיפור שלה התגלגל…

סיפור יפה תקראו!

עד הסוף! אל תחפפו.

אחכ היא תהיה לכם עוד יותר טעימה מבטיחה.

לפני חמש שנים כשעוד לא היה לי בלוג, חברתי הטובה לייזה פאנלים הפצירה בי בכל פעם שהעליתי

תמונה של עוגה לפייסבוק שאפתח בלוג (אז היה לה בלוג בסלונה)

בשלב מסויים היא הבינה שאם היא לא תרים את הכפפה אני לא אקום מהספה

וכך היא לקחה מהפייסבוק שלי תמונה של עוגה, שנראתה לה אז הכי יפה ( אמממא)

והודיעה לי שהיא מתכוונת לכתוב עליי בסלונה כתבה קטנה שעוסקת בבשלנים ביתיים מהרשת

ולצרף תמונה של העוגה.

היא שלחה לי שאלון, וביקשה שאצרף מתכון.

וכך היא העלתה את המתכון עם כמה מילים עליי, ונתנה לכל זה כותרת.

״העוגה של אחרי הים״-כי היא גאון.

את הכתבונת ההיא באתר סלונה תוכלו לראות כאן .

העוגה היתה לסיפור הצלחה, נכנסו אליה אלפי קוראים והכינו אותה,

ואני השתכנעתי סופית שאני פותחת בלוג.

רק שמעולם לא הכנסתי את המתכון של העוגה לבלוג שלי והיא נשארה ככתבה בסלונה.

בשבת האחרונה, ירדנו לים וקצת קודם הכנתי אותה שתחכה לנו כשנחזור.

הפעם ניצלתי את ההזדמנות לצלם אותה יפה יפה ולהעלות לכאן.

אז מה הקטע שלה?

היא עוגה בחושה פשוטה וממזרית מרוב שהיא רכה וטעימה.

הסוד שלה הוא בהקצפת החמאה והסוכר היטב.

ואצלינו זו כבר מסורת כל קיץ להכין עוגה שתחכה לנו בבית עם המזגן והקפה אחרי שעולים מהים.

 

העוגה של אחרי הים/ תבנית קוגלהוף או בתנית עגולה 24 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

130 גר חמאה רכה

כוס וחצי ( 300 גר׳) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

גביע ( 200 מ״ל)  שמנת חמוצה

1/4 כוס ( 60 מ״ל) מיץ תפוזים

3 כוסות ( 420 גר׳) קמח תופח

קורט מלח

100 גר׳ שוקלד מריר קצוץ/ חצי כוס שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות, משמנים היטב תבנית אפייה בחמאה, ומקמחים לחילוץ קל.

(איך? משמנים את התבנית בחמאה רכה ( או מרגרינה) לא מומסת!

זורים קמח ומטלטלים מעט את התבנית

כך שהקמח ייבדק לכולה, הופכים מעל הכיור את התבנית ונפטרים מעודפי הקמח)

בקערת המיקסר בעזרת בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דק׳ חמאה וסוכר

עד לקבלת קרם אחיד, חלק ומעט תפוח.

מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת תפוחה צהבהבה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה ומיץ תפוזים.

מוסיפים מלח וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזת לקקן מערבבים פנימה את השוקולד הקצוץ.

מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים כ 55-60 דק׳.

העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

הערות שלי:

-את העוגה שומרים עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר

-מיץ תפוזים ניתן להמיר בחלב

-שמנת חמוצה ניתן להמיר בחצי כמות יוגורט וחצי גבינה לבנה (זה מעולה!)

או בקרם קוקוס באותה הכמות לגרסת פרווה.

-חמאה ניתן להמיר ב 2/3 כוס שמן קנולה.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

14 Comments

דבי יוני 5, 2017 at 1:53 pm

קרן יקירה, תודה על השיתוף, העוגה נראית עסיסית ואין לי ספק שגם טעימה
בטוח שאכין אותה בקרוב, האם במקרה שמחליפים את החמאה בשמן
מוותרים על ההקצפה?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2017 at 4:03 pm

מקציפים את הביצים עם הסוכר מעט ואז מוסיפים לאט את השמן. בהצלחה!

Reply
סיסי יוני 5, 2017 at 2:07 pm

קרן יקרה, תודה רבה על השיתוף. כבר סיכמנו שעוגות בחושות הן ביג ביג ביג וואוו. וזו ללא ספק נכנסת לפנתאון של הביג ביג ביג ביג ביג וואוווווווו.

Reply
קרן אגם יוני 5, 2017 at 4:03 pm

תודה סיסי את תהני ממנה:-)

Reply
אורנה יוני 7, 2017 at 12:10 pm

שלום קרן,
אולי תוכלי לעזור לי בעניין טכני. לא קשור ישירות למתכון הנ"ל, אלא לעוגות באופן כללי…

עדיין לא מצאתי את הסוד – איך משחררים עוגות שנאפות בתבניות קוגלהוף, מבלי שיתפרקו/ישברו וכדו'?
ניסיתי למרוח יותר שמן, ניסיתי לפזר אבקת סוכר על התבנית או קמח או כל מיני דברים – ולא הצלחתי.

אני אומנם אופה עוגות עם תחליפי קמח כך שיהיו ללא גלוטן, אבל מתקשה להאמין שזו הסיבה.
מאוד אשמח ללמוד מה עושים כדי להוציא את העוגה מהתבנית – ולקבל את הצורה היפה של התבנית.

תודה מראש,
אורנה

Reply
קרן אגם יוני 7, 2017 at 12:22 pm

יקירתי, כל כך מבינה אותך, לאחרונה קיבלתי טיפ: למרוח את התבנית במרגרינה רכה אך לא מומסת ולקמח מעט
(להיפטר מעודפי קמח)
אז אמנם אני לא אופה עם מרגרינה אבל זה הסתבר הדרך הטובה והבטוחה ביותר שניסיתי עד כה לחלץ עוגות מתבנית בהצלחה.
וגם… לא להפוך כשהעוגה חמה, לצנן אותה לפני שהופכים.
להעביר סכין לפני כן בדפנות וסביב הטבעת באמצע.
בהצלחה!

Reply
אורנה יוני 12, 2017 at 9:17 am

תודה, אנסה השבוע 🙂

Reply
רקפת יוני 12, 2017 at 8:33 pm

בדיוק לפני שעה יצאה מהתנור ועכשיו אני מתענגת עליה! עוגה טעימה, יפה ומנחמת!! והכי כיף שהיה ממש ממש קל להכין אותה !

Reply
קרן אגם יוני 12, 2017 at 9:20 pm

ממש מקנאה בך עכשיו !
בתיאבון.

Reply
נחמן יוני 26, 2017 at 8:11 am

בוקר טוב קרן, האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס וכמה?

Reply
קרן אגם יוני 26, 2017 at 8:20 am

אפשר להמיר ב 110 גר׳ שמן קוקוס.

Reply
נחמן יולי 7, 2017 at 11:15 am

הכנתי עם שמן קוקוס יצא מעולה

Reply
קרן אגם יולי 7, 2017 at 1:02 pm

איזה כייף לשמוע, באיזו כמות ?

Reply
נחמן יולי 7, 2017 at 9:42 pm

באותה הכמות שרשמת 110 גר' קיבלה ניחוח מסוים של קוקוס בלי טעם מודגש. תודה על המתכונים.

Leave a Comment