עוגיות

עוגיות סוכר חום קריספיות

יוני 24, 2017 13 Comments

 

-פוסט שעלה בבלוג הישן שלי ב 03/08/2013,התמונות שודרגו והיום עלה לכאן-

בתור נערה מתבגרת עם קוצים בתחת,

 אהבתי מאוד לשוטט בארץ,

נתניה היתה העיר הבירה שלי, העיר עם התחנה המרכזית הכי קרובה למושב שלי !

הייתי פוקדת המון את התחנה הנוסטלגית הזו, וממנה יוצאת למסעות בלתי נשכחים, ואליה גם חוזרת .

בתחנה המרכזית בנתניה היה סניף קטן של רשת העוגיות קוקי-מן  ( לגמרי נוסטלגיה )

בכל נסיעה הייתי שומרת לעצמי תמיד קצת כסף קטן בצד כדי לקנות 2-3 עוגיות  מסוג “חומיות”

(והכוונה היא לא לבראוניז..)

אלו היו עוגיות חומות, גדולות ,קריספיות ומתוקות במיוחד.

כשהכנתי לראשונה את העוגיות מהמתכון הזה, נזכרתי בחומיות שכל כך אהבתי.

הן מתוקות ,קריספיות וניזללות בצ׳יק.

אני בדרך כלל מכפילה כמויות.

עוגיות סוכר חום קריספיות/ כמות ל- 30 עוגיות

מצרכים למתכון :

2 כוסות ( 280 גר׳) קמח לבן

2 כפיות סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

170 גרם חמאה רכה

1 ו- 1/4 כוסות סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל באיכות טובה

ביצה בגודל L

אופן ההכנה :

בקערה בינונית מערבבים יחד קמח, מלח, קינמון ואבקת סודה לשתיה ומניחים בצד.

בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה חמאה וסוכר חום למשך 3 דקות,

כשמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים ביצה ומערבלים דקה נוספת.

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עד להטמעה .

מקררים במקרר כחצי שעה.

בינתיים מחממים תנור ל- 180, ומרפדים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפיה .

לאחר כחצי שעה מוציאים מהמקרר

בעזרת 2 כפיות מניחים כדורים קטנים על גבי ניירות האפייה.

אופים 12 דקות, מצננים ואוכלים .

אצלינו בבית הכל נעלם תוך פחות משעה..

מבוסס על מתכון מתוך הבלוג  Joy The Baker

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

13 Comments

אפרת יוני 26, 2017 at 6:21 am

חולה על הצילומים ההורסים שלך!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2017 at 8:03 am

תודה!

Reply
דניה ויינר יוני 26, 2017 at 11:24 am

הולכת על זה!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2017 at 12:59 pm

יש!!

Reply
אסתר שפרון יולי 4, 2017 at 8:03 pm

תודה המתכון טוב מאד. יש לי מתכון מאד מאד דומה בתוספת ג'ינגר – הכמות לפי הטעם. התוצאה – מאד דומה לעוגיות סקוטיות הנמכרות גם באיקאה. כמובן רק מי שאוהב

Reply
קרן אגם יולי 4, 2017 at 9:17 pm

אכן המתכון מזכיר את עוגיות הג'ינג'ר הקלאסיות .
את אלו שמוכרים באיקאה אני אוהבת במיוחד.

Reply
חנה שינדר יולי 9, 2017 at 12:38 pm

היום אני מכינה

Reply
קרן אגם יולי 9, 2017 at 4:35 pm

ספרי לנו איך יצאו 🙂

Reply
פאינה ספטמבר 8, 2017 at 6:08 pm

הי, יצאו לי מרות לא יודעת למה… הן טעימות אבל לקראת הסוף בביס מופיע טעם מר… יש לך רעיון ממה הוא נובע?…אולי יותר מדיי תמצית וניל או קינמון ישן…

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2017 at 8:42 pm

טעם מר יכול להגיע מעודף סודה לשתיה במתכון.
במתכון הספיציפי אמנם יש שימוש יחסית בהרבה סודה לשתיה אבל ביחס לשאר החומרים במתכון זה לא אמור להשפיע.
אלא אם כן שינית משהו ביחס החומרים וא זזה נובע מחוסר איזון.

Reply
אורנה ספטמבר 12, 2017 at 6:30 pm

למה העוגיות לא יוצאות דקות כמו בתמונה
יוצאות מאד טעימות אבל כמו שבתמונה
אולי בגלל ששמתי רק שלושת רבעי כוס סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2017 at 7:12 pm

סביר להניח.
למה הורדת בכמות ?

Reply
אורנה ספטמבר 14, 2017 at 6:31 pm

באופן אוטומטי תמיד מקצצת בסוכר כי בטעם אני ממש לא משתגעת על מתוק וככה גם בני הבית
שלא מעירים שזה לא …. תמיד אני שואלת ונאמר שזה בסדר
העוגיה יצאה מצוין עשיתי אותה קטנה והוספתי לה 20 גרם של א.שקדים
אבל נדלקתי עליה בגלל שנראית בתמונה שטוחה ולא שמנמנה

Reply

Leave a Comment