ט״ו בשבטמתכונים כלליעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת בננות וקוקוס

ינואר 30, 2018 9 Comments

פעם, חשבתי שעוגת בננה זה איכסה, ושזה נורא אמריקאי.

וזה די מוזר כי אני אוהבת כמעט כל קינוח אחר שיש בו בננה, במיוחד בננה מטוגנת!

כשהיינו ילדים אבא שלי היה מכין לנו לקינוח בננות מטוגנות, עם המון חמאה,

ולבסוף היה מוסיף ברנדי למחבת והיתה נדלקת להבה ועושה מסיבה עם הבננות במחבת.

והיינו מלקקים את המחבת עד הפירור האחרון.

עד היום כשאני נמצאת במסעדה אסייתית שמגישה בננה מטוגנת אני תמיד אזמין את המנה לקינוח.

בתקופה האחרונה התחלתי יותר ויותר להכין עוגות עם בננות, וגיליתי שאני ממש אוהבת את זה.

טעים במיוחד השילוב של בננות ושוקולד, אבל לא פחות טעים בעיני הוא שילוב הבננות עם קוקוס.

לכבוד ט״ו בשבט, אפיתי לכם עוגת בננות וקוקוס, סופר קלה להכנה.

ואגב, אני אף פעם לא זורקת בננות שנראות מבחוץ ״בשלות מדי״

כבר למדתי, שכשקולפים אפילו בננה שחורה לגמרי מבחוץ, היא עדיין נהדרת מבפנים,

גם אם לא לאכילה אז לפחות לעוגה.

וגם למדתי, שאם לא רואים את הבננות בכלל בעוגה, אז הילדים מתים עליה:-)

חג שמח.

עוגת בננות וקוקוס

 

עוגת בננות וקוקוס/תבנית עגולה רגילה או תבנית עם חור 24 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

3 בננות בשלות קלופות ומעוכות

4 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס שמן קנולה

2 כוסות(280 גר׳) קמח תופח

3/4 כוס (65 גר׳) קוקוס טחון

1/2 כוס ( 105 מ״ל) ריוויון

לקישוט:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים וסוכר למשך כ 5 דק׳ עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

בהדרגה מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף.

מוסיפים ריוויון, בננות, קמח, וקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ 45-50 דק׳.

מצננים מעט, הופכים על גבי צלחת הגשה, ומקשטים באבקת סוכר.

הערות למתכון:

**לגרסת הפרווה, את הריוויון ניתן להמיר באותה הכמות במיץ תפוזים או קרם קוקוס

**ריוויון אפשר להמיר באותה הכמות ביוגרט או שמנת חמוצה.

**את הקוקוס אפשר להמיר ב 1/2 כוס קמח.

**את הסוכר הלבן אפשר להמיר לסוכר חום.

**קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן או 1/2 מהכמות בקמח כוסמין מלא.

עוגת בננות וקוקוס

פרוסת עוגת בננות וקוקוס

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

9 Comments

צילה ינואר 30, 2018 at 9:21 pm

העוגה יכולה להתאים לאפיה בסיר פלא?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2018 at 9:43 pm

בהחלט

Reply
נעה מרץ 13, 2018 at 9:22 am

מה יכול להחליף את הריוויון? הרי הוא זה שנותן את החומצה פה. חלב צמחי + כפית וחצי חומץ תפוחים?

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2018 at 10:21 am

לגרסת פרווה הכוונה? הכי אוהבת להחליף בקרם קוקוס

Reply
Maayan מרץ 28, 2018 at 12:30 pm

איזה קמח כשל"פ ניתן לשים (לא מצה) ועדיין העוגה תהיה טעימה ואוורירית?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2018 at 12:53 pm

את יכולה לנסות להמיר בשקדים טחונים וכמה כפות קמח תפ״א, אני מניחה שזה ייצא מצויין
1.5 כוסות שקדים טחונים, 4-5 כפות קמח תפוחי אדמה.
ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפייה.
בהצלחה

Reply
Maayan מרץ 28, 2018 at 12:55 pm

תודה רבה וחג שמח 🙂 🙂

Reply
נחמן מאי 10, 2018 at 4:43 pm

שוקולד מגורד יוכל להיכנס פנימה?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2018 at 5:05 pm

בטח זה יהיה מצויין

Reply

Leave a Comment