עוגותעוגות גבינה

עוגת בראוניז טירמיסו

ספטמבר 3, 2017 7 Comments

 

השבוע נתקלתי בסרטון באינסטגרם, של עוגת בראוניז טירמיסו מהממת,

שעשה לי מיד חשק להיכנס למטבח ולהכין.

זה הגיע בתזמון מושלם לסופ״ש מלא אורחים בבית, אחרת לא הייתי מכינה כזו עוגה שמנמנה לעצמי:-)

לבן זוג יש בן דוד, שבכל פעם לפני שאנחנו מארחים אותו עם המשפחה המהממת,

(ותודה לאריאלה ונגה שהסכימו להצטלם עם העוגה)

הוא עובר על דף הפייסבוק שלי,

וכותב לי תגובה : כזה! או : לא כזה!

הוא טוען שעוגות עם פרי הן לא קינוח ושאם אני מכינה אותן הן צריכות להגיע עם

עוגה שוקולדית בנוסף.

אז אני מדלגת על כל הפירות שעומדים על השיש ומכינה לו קינוח שוקולדי.

לא מדובר בטירמיסו קלאסי, אלא בשילוב בין בראוניז לטירמיסו, שיוצר עוגה מפנקת וטעימה.

זו עוגה שבאמת לא מפסיקים ליישר ועדיף, אם נשאר ממנה משהו,

להניח בקופסא ולשלוח עם האורחים הביתה.

חפשו סיבה ממש טובה למסיבה, ותכינו את העוגה הזו היא מושלמת, וקלה להכנה.

עוגת בראוניז טירמיסו/ תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ ( לעוגה גבוה יותר) או 24 ס״מ (לעוגה מעט נמוכה )

מצרכים למתכון:

לעוגת הבראוניז:

200 גר׳ קוביות שוקולד מריר איכותי(רצוי בעל 60% קקאו)

100 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות

כוס ( 200 גר׳) סוכר לבן

כפית תמצית וניל

2 ביצים גודל L

קורט מלח

3/4 כוס קמח לבן רגיל

1/4 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה:

2 מיכלים ( 500 גר׳) שמנת מתוקה להקצפה 38%

1 מיכל ( 250 גר׳) גבינת מסקרפונה 40% ( אישית אוהבת את של גד)

1/3 כוס אבקת סוכר+2 כפות

כפית תמצית וניל

לבישקוטים:

חבילה עוגיות מסוג ״בישקוטים״- יוצא בערך 18 בישקוטים.

כוס ( 240 מ״ל)  קפה נמס מגורען (ללא חלב)

המורכב מ- 2 כפיות גדושות קפה נמס + כף סוכר ומים חמים, מצוננת.

כף ברנדי

לקישוט ועיטור:

מעט אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת הבראוניז:

משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס״מ

מחממים תנור 180 מעלות.

בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים קצרים של 20 שניות

מוציאים בכל פעם, מערבבים מעט ואם יש צורך מחזירים שוב לחימום.

מערבבים היטב לתערובת חלקה, מוסיפים סוכר ומערבבים.

מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב.

מוסיפים תמצית וניל , מלח וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים כ- 25 דק׳.

העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

(היזהרו לא לייבש את העוגה בתנור, שלא תהפוך מבראוניז לסתם עוגת שוקולד יבשה)

מצננים לחלוטין.

מכינים את קרם המסקפרונה:

בעקרת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ו 1/3 כוס אבקת סוכר לקצפת יציבה.

מוסיפים את המסקרפונה והוניל ומקציפים שוב עוד כ 2 דק׳ לקבלת תערובת אחידה.

בודקים מתיקות ואם יש צורך מוסיפים את שתי הכפות הנוספות.

מרכיבים את העוגה בתוך התבנית:

מעבירים את כוס הקפה לקערה בינונית, מוסיפים ברנדי ומערבבים

טובלים בעדינות את הבישקוטים בקפה משני הצדדים, ומעבירים לתבנית

מעל עוגת הבראוניז.

( לא כל הבישקוטים נכנסים בשלמותם, ראו בתמונה:)

(מחצית מהבישקוטים שלמים, והשאר נחתכו בהתאם למקום שנותר להם)

מורחים מחצית מהקרם מעל השכבה הראשונה של הבישקוטים, ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.

מניחים מעל הקרם שכבה שניה של בישקוטים טבולים בקפה,

מזלפים מעל הבישקוטים או מורחים שוב ומישרים היטב את יתרת הקרם.

מכסים את העוגה בניילון נצמד או בנייר כסף, ומעבירים לקירור, ל 4 שעות לפחות או לילה שלם.

לפני ההגשה מוציאים מקירור ומקשטים באבקת קקאו.

מעבירים בעדינות סכין סביב דפנות העוגה, משחררים ומעבירים לצלחת הגשה.

בתיאבון!

הערות שלי למתכון:

-את העוגה שומרים כשהיא מכוסה היטב כארבעה ימים במקרר.

-אפשר לוותר על הברנדי בקפה או להמיר בליקר קפה, אבל זה טעים!

-אפשר להכין בתבנית מרובעת או מלבנית, זה יוצא ממש יפה.

-את גבינת המסקרפונה אפשר להמיר בגבינת שמנת רגילה בעלת אחוזי שומן גבוהים.

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

7 Comments

יערה ברום אוקטובר 17, 2017 at 4:27 pm

היי קרן
באמת צריך ככ הרבה שמנת מתוקה??
אפשר איכשהו להפחית שומנים?

תודה
יערה

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 4:40 pm

ברגע שתפחיתי את כמות השמנת המתוקה שכבת הקרם תצא נמוכה יותר.

Reply
דניאל תורגמן אוקטובר 23, 2017 at 6:41 pm

היי קרן.
מה שלומך?
בהמון מתכונים את מציינת לרפד תבנית בנייר אפייה. אשמח לדעת מה הטריק כי משום מה אני ממש מתקשה עם זה
תודה רבה מראש!
דניאל

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2017 at 11:18 am

אני מתכננת בקרוב להוציא פוסט עם הסברים גם לגבי ריפוד תבנית אפייה בנייר אפייה.
מקוה שתביני מההסבר ללא תמונות:
על תבנית מתפרקת, אני מניחה נייר אפיה שלם על התחתית ורק אז מחברת את החלק העגול מלמעלה, כך שנייר האפייה ״ נתפס״ בין שני החלקים.
אז אני גוזרת מהקצוות שלו רצועות רחבות, מרססת את שולי התבנית הפנימיים בשמן, ומדביקה את רצועות הנייר.
לבסוף אני משמנת שוב את ניירות האפייה מבפנים, ואז אני יכולה לשפוך פנימה את הבלילה.
כשמדובר בתבנית שאינה מתפרקת כמו אינגליש קייק, אני גוזרת את נייר האפייה כשהרוחב קצת פחות מרוחב התבנית, ומשאירה את האורך ארוך, משמנת את התבנית ומניחה את רצועת הנייר בפנים לאורך כשהקצוות שלה מבצבצות מלמעלה, זה יעזור לי בהמשך לחלץ את העוגה מהתבנית.
אז אני גוזרת עוד 2 רצועות באורך שולי התבנית ומניחה גם אותן בפנים כשהן נדבקות לשולי התבנית המשומנת.
משמנת שוב הכל, ומעבירה פנימה את הבלילה.
מקוה שעזרתי:-)

Reply
חגית נובמבר 22, 2017 at 8:50 am

הי קרן, ההסברים לגבי הריפוד בנייר אפיה ברורים, אבל לא ברור לי למה בכלל צריך לרפד בנייר אפיה.
לא מספיק פשוט לשמן את התבנית? אשמח להסבר. תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2017 at 10:00 am

כדי לחלץ בקלות מהתבנית 🙂
פשוט מרימים את הנייר וזה יוצא. אם את לא רוצה לחלץ מהתבנית את בהחלט יכולה פשוט לשמן את התבנית.

Reply
חגית נובמבר 22, 2017 at 11:24 am

תודה רבה ותודה על המתכון

Reply

Leave a Comment