עוגות בחושות

עוגת עוגיות אוריאו בחושה

פברואר 13, 2018 6 Comments
עוגת אוריאו

כולם מעלים תמונות של עוגות עוגיות וקינוחים ורודים לקראת ולנטיינס, ואליי החג הזה לא כל כך מדבר,

אני דווקא חושבת שזה ממש נחמד כל החגיגות אבל אני לא חוגגת ולנטיינס,

ואני מניחה שאם הייתי מחליטה לחגוג סביר להניח שדווקא ביום הזה,

אני והבן זוג היינו רבים ועולים אחד לשני על העצבים, וזה היה נגמר בחגיגה נפרדת.

אז החלטתי להפוך את חג האוהבים החמוד הזה לחג משפחתי, ולאות הרעפת אהבה על הילדים

שאלתי אותם איזו עוגה בא להם:-) , והם ביקשו מיד עוגת עוגיות אוריאו כמו של פעם.

זו עוגה שהעליתי לפני מספר שנים לבלוג הישן שהיה לי בסלונה, וכשסגרתי שם את הבלוג, החלטתי לא להעלות כאן

מתכון ללא תמונה ראויה, כי התמונה שהיתה בבלוג הקודם היתה מזעזעת.

עבר המון זמן, וזה לא קרה, ודווקא עכשיו כשאוריאו הוציאו מהדורה דקיקה ומצויינת של העוגיות המפורסמות,

החלטתי לאפות אותה שוב, בגרסה מעט שונה.

במתכון המקורי, אין עוגיות בתחתית, אלא תוספת של פירורי עוגיות מעל העוגה לאחר מזיגתה לתבנית.

משאירה לשיקולכם.בתיאבון.

עוגת עוגיות אוריאו/תבנית עגולה 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

150 גר׳ חמאה רכה

כוס וחצי (300 גר׳) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

כוס (240 מ״ל) שמנת מתוקה

כפית תמצית/מחית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

2 ורבע (315 גר׳) כוסות קמח לבן רגיל

23 עוגיות אוריאו דקיקות (חבילה וחצי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים תבנית אפייה ומניחים בתחתית התבנית 7 עוגיות אוריאו שלמות

בעיגול כך שיקיפו את כל קוטר התבנית ועדיים יהיה ביניהן רווח.

מכניסים לשקית ניילון את יתרת עוגיות האוריאו, סוגרים היטב את השקית, ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך

דופקים על העוגיות חזק ומפוררים אותן.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה וסוכר עד לתערובת אחידה

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה  וממשיכים לערבב,

מוסיפים שמנת מתוקה ווניל ומערבבים, לבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.

מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים עד להטמעה.

מעבירים את התערובת לתבנית, בזהירות, כדי למנוע מהעוגיות שעל התחתית לא לזוז.

מיישרים בעזרת פלטה או גב כף.

מכניסים לתנור, אופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מצננים מעט על רשת צינון, והופכים על צלחת הגשה.

עוגת אוריאו בחושה

הערות למתכון:

**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר כ 3-4 ימים.

**אפשר להכין את העוגה כפרווה(שימו לב שלא כל חבילת אוריאו היא פרווה)

ממירים חמאה ב 3/4 כוס שמן ושמנת מתוקה בקרם קוקוס באותה הכמות.

פרוסת עוגת אוריאו בחושה

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

6 Comments

מירב גביש פברואר 14, 2018 at 7:49 am

יא מטריפה אחת!

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2018 at 8:42 am

לא את 🙂 תודה גבישס אהובתי

Reply
מיכל פברואר 14, 2018 at 11:11 am

נראה סוף…אפשר עם סוכר חום?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2018 at 1:01 pm

בטח:-)
באותה הכמות

Reply
Malka מרץ 2, 2018 at 9:04 am

מה הכמויות לתבנית 26?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2018 at 11:49 am

לתבנית 26 תצטרכי להוסיף 1/4 מכמות החומרים, וכמובן זמן אפייה מתארך בהתאם.

Reply

Leave a Comment