עוגותעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת שזיפים עם קראמבל שקדים ופיסטוקים

אוקטובר 17, 2015 4 Comments

ימים אחרונים לפירות הקיץ, ואני חייבת להספיק עוד לאפות עם הטעימים טעימים האלו.

אני טיפוס של קיץ, הכי אוהבת קיץ.

גדלתי קרוב לים, בין החולות בסיני, ומאז ועד היום הים והקיץ הם חלק בלתי נפרד ממני

אוהבת את המים, אוהבת את השמש, אוהבת בגדים קצרים ושמלות לבנות מתנפנפות

אוהבת את הצבע השזוף של העור,

אוהבת לחזור מהים מלאה במלח, להתקלח ולהרגיש את האויר הנעים בשיער

אוהבת כפכפים ולהיות יחפה.

ואוהבת עוגות פרי בקיץ.

נכון, לפעמים מסננת קללה קטנה כשחם

למשל, כשנכנסת לאוטו אחרי שעמד בשמש כמה שעות ומהמזגן יוצא רק אויר חם

והזיעה מטפטפת בתוך החולצה למטה

אבל מוכנה לקבל את זה ולהתפשר, כל זמן שיש קיץ.

כשהחורף מתחיל לאט לאט להגיע מרגישה איך הצבע בפנים שלי הופך לאפור

לא אוהבת בגדים ארוכים, לא  מחבבת בכלל מגפיים ונעליים.

לא אוהבת כשקר לי, ושונאת את השיער שלי בחורף.

אז אני נפרדת מהקיץ שאוטוטו כבר לא כאן בעוגת שזיפים קייצית וטעימה,

אני בטוח אתגעגע עד לקיץ הבא.

נצלו את הימים האחרונים שלהם ותכינו גם, תיכף הם אינם.

וטיפ קטן שקיבלתי היום, לקנות עכשיו כמות גדולה של שזיפים, לחתוך לשניים, ולהקפיא.

כך אפשר יהיה להכין עוגות שזיפים גם בחורף.

עלים

עוגת שזיפים עם קרמבל שקדים ופיסטוקים / לתבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ או  אינגליש קייק גדולה

מצרכים למתכון:

8 שזיפים בינוניים חצויים לשניים ונקיים מחרצנים

140 גרם חמאה רכה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר חום בהיר (170 גרם)

2 כפיות אבקת אפיה ( 6 גרם)

כוס ורבע פחות כף קמח (170 גרם)

כף ברנדי

50 מיליליטר חלב פושר

לקראמבל :

1/3 כוס שקדים טחונים לאבקה (30 גרם )

1/3 כוס פיסטוקים טחונים לאבקה (30 גרם )

4 כפות קמח (40 גרם)

3 כפות סוכר חום בהיר ( 30 גרם)

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 170 מעלות

מתחילים מהקרמבל:

בקערה בינונית מערבבים שקדים, פיסטוקים, סוכר וקמח

מוסיפים קוביות חמאה ישירות מהמקרר ובעזרת הידיים והאצבעות מפוררים יחד עד לקבלת

תערובת פירורית.

מכסים ומכניסים למקרר

לעוגה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים ביצים, אחת אחת ( מוסיפים אחת ואחרי שנטמעה מוסיפים את השניה)

מערבבים את החלב עם הברנדי ומוסיפים תוך כדי ערבול

מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים 1/3 מכמות התערובת לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה

מסדרים מעל חצאי שזיפים כשהחלק החתוך כלפי מעלה,

מפזרים מעט מפירורי הקראמבל מעל

מעבירים לתבנית את שארית תערובת העוגה ומסדרים שוב מעל את חצאי השזיפים שנותרו

מפזרים את  תערובת הפירורים באופן אחיד מעל השזיפים

מכניסים לתנור ואופים כ 50-55 דקות

העוגה מוכנה כאשר הפירורים למעלה הזהיבו לגמרי וקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, משחררים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

* אפשר במקום שזיפים להשתמש בפירות כמו אפרסקים נקטרינות או תפוחים

*אם אין לכם/לא אוהבים פיסטוקים אפשר להשמיט לחלוטין בקראמבל

_MG_0961

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

4 Comments

נטלי אוגוסט 5, 2016 at 2:39 pm

עשיתי אתמול – יצאה מעולה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 2:50 pm

שמחה לשמוע, תודה:-)

Reply
ליאור אוקטובר 24, 2017 at 8:34 am

היי, אם רוצים לאפות בתבנית 24 בכמה צריך להכפיל את המצרכים?
תודה רבה (:

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2017 at 11:12 am

מספיק שתכפילי ב 50% אני חושבת שזה יספיק

Reply

Leave a Comment