עוגות בחושות

עוגת שיש קצפת ריבת חלב

מרץ 28, 2017 20 Comments

את העוגה הזו הכנתי אתמול לכבוד מפגש עם שתי חברות טובות שלי מפעם.

מירה ושירה.

עבדנו שלושתינו אחרי הצבא כמלצריות בפאב הזנזיבר המיתולוגי באבן גבירול,

ומיד נהיינו שלישיה, והיה לנו נורא כייף ביחד.

מאז נפגשנו פה ושם אבל מלא מלא שנים כבר לא.

אתמול הן קפצו לבקר ונזכרתי כמה אני אוהבת אותן, ואיזה כייף זה חברים!

היתה לי חצי שעה לפני שהן מגיעות להכין עוגה, וזו בערך העוגה הכי מהירה בעולם.

לא פעם ראשונה שאני מכינה גרסא שלה, והנה מספר עובדות על החיים שלי לצד העוגה הזו:

-היא נולדה בעצם בטעות לפני מס חדשים כשהבת שלי עזרה לי להכין עוגה למפגש כשלהו.

היא עירבבה ביצים סוכר ושמנת מתוקה לעוגה עם וו הקצפה במקום וו גיטרה,

ואחרי כמה דקות הגעתי למיקסר ומצאתי קערה עמוסה בקצפת לבנה יפיפה.

-הוספנו אז לעוגה ממרח שוקולד השחר וקמח, אפינו אותה  והיא היתה מדהימה.

-לקחתי אותה איתי לאירוע והיא נטרפה בשניות,

ואני כבר לא יכולה לזכור את מספר הפעמים ששלחתי בווטסאפ את המתכון שלה.

-מאז יצא לי להכין מספר גרסאות שלה, ולאהוב אותה כל פעם יותר ויותר.

-הייתי בטוחה שעוגת קצפת זו המצאה שלי ושאני סוג של גאון

אבל אז אמא שלי קנתה לי מתנה את הספר החדש של קרין גורן

שנקרא חצי חצי ובו יש מתכון לעוגת שיש קצפת.

-אז אני לא כזה גאון מסתבר.

-נכון שכל העוגות שלי נורא פשוטות להכנה ויש אנשים שחושבים שעוגות בחושות זה לא כזה וואו,

אבל אני חושבת שעוגות בחושות זה ביג וואו!

ולכן אני מכתירה את העוגה הזו בתור אחת העוגות השוות בבלוג.

ותאמינו לי שאתם  רוצים גם להכין אותה.

עוגת שיש קצפת ריבת חלב / תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

1/2 כוס+כף (110 גר׳)  סוכר לבן

מיכל ( 250 גר׳) שמנת מתוקה להקצפה 38%-32%

כוס ורבע ( 175 גר׳) קמח תופח

כפית תמצית וניל

4-5 כפות ממרח ריבת חלב.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים היטב.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר מספר דק׳

כאשר הקצפת מתחילה להתייצב,

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף כ 2-3 דק׳ נוספות במהירות גבוהה,

עד לקבלת מרקם קצפת לבנה יציבה וחלקה.

מוסיפים לקערה קמח תופח ותמצית וניל ומערבבים מעט לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים 3/4 מהבלילה לתבנית אפייה ומישרים.

מוסיפים 4-5 כפות ממרח ריבת חלב לבלילה שנותרה בקערת המיקסר

ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בצבע חום בהיר.

מעבירים את התערובת מהקערה מעל התערובת שבתבנית ובעזרת סכין מקפלים בתנועות שיש.

אופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים אם רוצים באבקת סוכר ומגישים.

-העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים בטמפרטורת החדר

-אפשר להמיר את ריבת החלב בכל ממרח אחר שאתם אוהבים כמו ממרח שוקולד, חלבה, חמאת בוטנים וכו..

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

אולי תאהבו גם את...

20 Comments

סיסי מרץ 28, 2017 at 4:38 pm

תודה על הרעיון (עוגת שיש עם ריבת חלב) גם אני חושבת שעוגות בחושות הן ביג ביג ביג וואוווווו…….. חג שמח ושוב רוב תודות

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2017 at 4:41 pm

לגמרי מלכות המטבח בעיני הבחושות.
תודה רבה סיסי.

Reply
שירלי מרץ 28, 2017 at 6:35 pm

האם כדי להכין את אותה עוגה כעוגת שוקולד צריך רק להחליף את ריבת החלב בממרח שוקולד/נוטלה?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2017 at 8:22 pm

בדיוק

Reply
Mazal אפריל 1, 2017 at 9:20 pm

קרן יקרה
אני מתגוררת בניורק מעל 20 שנה החלטתי להכין את עוגת קוקוס תפוזים יצא חלום הרגשתי בבית.
קניתי מיקסר חדש והתלוצצנו יצא טעים נגלל המתכון או המיקסר החדש.
חג שמח ואת מדהימה וטעימה.

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2017 at 10:36 pm

איזה כייף לשמוע שבאת לבקר בבלוג מניו יורק הרחוקה
אני מאמינה שהמתכון הצליח בזכותך:-)
חג שמח לכם:-)

Reply
איילה אפריל 2, 2017 at 5:22 pm

אחלה מתכון. בדיון כמו שאני אוהבת.
יש אצלך בבלוג אופציה להדפסה?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2017 at 7:21 pm

תודה אילה
בסוף המתכון למטה למטה מצד שמאל יש ציור של מדפסת 🙂
בהצלחה

Reply
שמחה אפריל 3, 2017 at 6:05 pm

עוגה מעולה!!!
נגמרה תוך דקות ,תודה 😉

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2017 at 6:11 pm

פעם הבאה להכין מראש 2!
תודה שמחה

Reply
מיכל אפריל 20, 2017 at 1:58 am

הי קרן
הכנתי עם חמאת בוטנים טבעית וכף קקאו איכותי
העוגה יצאה נימוחה וטעימה להפליא
החברה עפו על זה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2017 at 6:49 am

נשמע נפלא:-) תודה מיכל

Reply
שרה מאי 6, 2017 at 5:17 pm

עוגה פצצה ! תענוג .
טעימה בטירוף, חוסלה תוך דקות ונשארו לי הפירורים….
אז צריך להכין אותה שוב 🙂
כל הכבוד לך, תמשיכי כך קרן

Reply
קרן אגם מאי 7, 2017 at 8:14 am

חייבים להכין שוב 🙂
תודה רבה שרה .

Reply
יפעת יוני 16, 2017 at 12:41 pm

רעיון מעולה …תודה רבה…יש לי ממרח לוטוס …ננסה את השילוב הזה גם

Reply
קרן אגם יוני 16, 2017 at 1:07 pm

שילוב מעולה 🙂

Reply
טטיאנה יוני 19, 2017 at 7:02 pm

העוגה ליגה כל ביס מענג 🙂 😉

Reply
קרן אגם יוני 19, 2017 at 9:21 pm

תודה!

Reply
איילת חן יוני 30, 2017 at 6:55 pm

היי, בדיוק הכנתי את העוגה. תערובת השמנת+סוכר+ביצים לא הפכה לקצפת גם אחרי 10 דקות אבל בכל זאת יצא מוצלח וטעים מאוד 🙂 תודה!

Reply
קרן אגם יוני 30, 2017 at 8:55 pm

להבא (אוסיף הערה במתכון) תקציפי את השמנת עם הסוכר קודם ורק אחרי שהופכת לקצפת הוסיפי את הביצים.
שמחה שיצאה טעימה גם כך.

Reply

Leave a Comment