עוגות בחושותפסח

עוגת תפוז קוקוס ואגוזי לוז לפסח

אפריל 1, 2017 12 Comments

 

בוקר יום שבת,

מתחיל בידיעה שהיום מתחיל היום הראשון שלי לירידת 3 קילוגרמים מיותרים במשקל,

( ככה אגב התחיל כל יום בחודש האחרון)

(סליחה, חדשיים)

כי מיד כשמסתיים החג אני טסה עם המון חברות לסדנת ריקוד באיביזה,

וחייבים להוריד את כל מה שהעלנו בחורף.

07:30 בבוקר יורדת לאימון סאפ בים.

09:30 עולה מהים גוועת מרעב ושותה קפה, לוקחת את השפיץ של החלה מאתמול, זה רק חתיכה קטנה.

10:30 מחממת שני צנימים בטוסטר, אחד עם ריבה והשני עם טחינה ועגבניה.

וזהו, מעכשיו שומרת.

הולכת לנוח.

13:30 נזכרת שיש לי בצק שמרים במקרר, מוציאה את הבצק ומכינה ממנו לחמניות שמרים וזעתר.

14:30 הלחמניות יוצאות מהתנור, הבן של השכנים משחק אצלינו בסלון ואני מספרת לו שהלחמניות בשביל אמא שלו.

15:00 מקציפה ביצים במיקסר, מכינה עוגה למפגש שיש לי בערב. מכניסה לתנור.

15:30 מכינה אורז וסלט כי אני שומרת.

16:00 אוכלת אורז וסלט, 3 מנות, לוקחת לחמניה שהבטחתי לאמא של הילד שנמצא בסלון ואוכלת עם סלט מטבוחה.

16:30 מצלמת את העוגה שיצאה מהתנור לבלוג, מסיימת לצלם ואוכלת חתיכה.

17:30 יוצאת עם העוגה ( והחתיכה החסרה) למפגש לקראת נסיעה שלי לאיביזה בסוף החודש.

כל מה שאני יכולה לספר מרגע זה שבמפגש היו המון פיצוחים ונשנושים ותותים ויין ואת העוגה שלי.

כל השאר זה כבר היסטוריה.

מזל שממחר אני כבר שומרת!

ולמה לעזעזל אנחנו מכינים עוגות ללא קמח רק בפסח? זה הרי הכי טעים בעולם!

 

עוגת תפוז קוקוס ואגוזי לוז לפסח / תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 ביצה

3/4 ( 150 גר׳) כוס סוכר לבן

1/4 כפית מלח

1/2 כוס ( 120 מ״ל) מיץ תפוזים

1/2 כוס ( 120 מ״ל) שמן קנולה

כוס ( 70 גר׳)  קוקוס טחון

1.5 כוסות ( 150 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

כוס ( 100 גר׳) אגוזי לוז גרוסים דק

1/4 כוס ( 30 גר׳)  קמח מצה

1 שקית אבקת אפיה

100 גר׳ שוקולד מריר טחון דק או מגורד על פומפיה

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות משמנים היטב תבנית אפיה, ומרפדים את הדפנות ברצועות נייר אפיה.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר ומלח במהירות גבוהה כ 5 דק׳

עד שמתקבל קצף לבן מבריק ויציב.

בקערה נפרדת מערבבים שמן, מיץ תפוזים, חלמונים, ביצה, קוקוס ושוקולד מריר.

בקערה נוספת מערבבים קמח שקדים, אגוזי לוז , קמח מצה ואבקת אפיה.

מוסיפים לקערת החלבונים את תערובת המיץ והקוקוס, ובתנועות קיפול עדינות מאחדים בין שתי התערובות

מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים ובעדינות מקפלים  עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים כ 55 דק׳ עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית לצלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר ואוכלים.

בתיאבון.

 

-העוגה נשמרת כשלושה ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב בטמפרטורת החדר.

 

Print Friendly

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

חן שוקרון אפריל 2, 2017 at 7:48 am

נראה לי שאנחנו עושות את אותה הדיאטה!
העוגה נראית חלומית ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2017 at 11:37 am

זו דיאטה מאוד קשה, איך את עומדת בזה ? תודה אהובה.

Reply
צביאל אפריל 2, 2017 at 8:28 am

הי קרן, המתכון וכמובן התמונות נראים ממש טוב. יש מצב להחליף קמח מצה במשהו אחר? נגיד קמח שיפון (בעצם אני לא סגור על זה שזה כשר) -:)

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2017 at 11:38 am

תודה צביאל, קמח שיפון אינו כשר לפסח, אפשר להמיר קמח מצה בקמח תפוחי אדמה או באותה הכמות בשקדים טחונים.
זה מעט ישנה את מרקמה אבל אני חושבת שיהיה טעים מאוד:-)

Reply
רותם ליברזון אפריל 2, 2017 at 9:39 am

נראה חלום ובא לי כבר להכין קפה ולישר קו עם העוגה❤️❤️

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2017 at 11:38 am

ליישר קווים התכונת 🙂

Reply
אורנה אפריל 3, 2017 at 10:31 pm

שלום, נקראת עוגה מצויינת!

את אגוזי הלוז – האם לפני הטחינה קולים אותם? או שטוחנים אותם כשהם טריים? ואז איך נפתרים מהקליפה – או שהיא לא מפריעה?

תודה

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2017 at 10:38 pm

תודה אורנה, אגוזי הלוז לא קלויים ונטחנו עם הקליפה.
בהצלחה.

Reply
מור אפריל 6, 2017 at 12:13 pm

הייי העוגה נראה מעולה אבל יש לי דווקא שאלה לעוגת תפוחים שעלתה במאקו…
אפשר לשים קורנפלור במקום קמח תפוח אדמה?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2017 at 12:20 pm

הי מור
את יכולה להמיר בקורנפלור אין בעיה.

Reply
Dorit אפריל 13, 2017 at 3:44 pm

נראה מצויין
תחליף לאגוזי לוז?
תודה!!!
דורית

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2017 at 6:14 pm

תודה דורית, אפשר להמיר בשקדים, פקאנים פיסטוק או כל סוג אגוז אחר .

Reply

Leave a Comment