עוגות שמרים

קוגלהוף שמרים שוקולד

יוני 24, 2015 0 comments

את האהבה שלי לבצק שמרים כבר רובכם מכירים

אני מכורה לעבודה עם הבצק המדהים הזה, שאפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים

אין סוף צורות ומילויים, ולעולם עוגת שמרים אחת לא תהיה מדוייקת ודומה בדיוק לעוגת שמרים אחרת.

כך גם בעוגת הקולהוף הזו, הכנתי אותה מספר פעמים ובכל פעם כשיצאה מהתבנית

וכשחתכתי ממנה פרוסה גיליתי צורה שונה ויפה.

עוגת הקוגלהוף הקלאסית(במקור מארצות אירופה) היא עוגת שמרים בחושה

עם בצק במרקם נוזלי ודביק מלווה בצימוקים ושקדים,

שמתפיחים פעם אחת ישירות בתבנית האפיה ומשם מעבירים לתנור.

מאז עברה העוגה מספר גלגולים וגרסאות.

בגרסא הזו כאן, הבצק הוא בצק שמרים קלאסי במילוי ממרח שוקולד

מכינים מהבצק שתי רולדות ארוכות ומניחים אותן אחת על גבי השניה

בתוך התבנית ולאחר אפיה, מתקבלת צורה יפה ומרשימה.

העוגה מתאימה בדיוק בדיוק לעוגה וקפה של בוקר או אחר הצהריים.

עלים

קוגלהוף שמרים שוקולד/ תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

כף (8 גרם) שמרים יבשים או לחלופין חצי שקית/קוביית שמרים טריים

3.5 כוסות קמח לבן +2 כפות

1/4 כפית מלח

רבע כוס סוכר

2 ביצים

כוס (240 מיליליטר) חלב פושר

120 גרם חמאה רכה

קופסא קטנה של שוקולד למריחה מכל סוג

איך מכינים:

בקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים מעט

מוסיפים את הביצים ואת החמאה הרכה תוך כדי ערבול

ומוסיפים את החלב הפושר באטיות ובהדרגה, עד לקבלת בצק גמיש ואחיד

לאחר 8 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל  עוד כדקה

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה היטב וישומן מכל הצדדים

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי

או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו

משמנים היטב תבנית קולהוף, כולל את הגליל המרכזי שלה

גוזרים רצועה עבה מנייר אפיה ומדביקים סביב הגליל המרכזי של התבנית

משמנים שוב את נייר האפיה.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומוציאים ממנו אויר תוך כדי לישה ידנית.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, חלק אחד מחזירים לקערה ומכסים במגבת על מנת שלא יתייבש

את החלק הנותר על משטח העבודה מרדדים בעזרת מערוך למלבן בעובי ס״מ ובגודל 20*30 ס״מ

מורחים על גבי המלבן שוקולד למריחה בכמות נדיבה,

משאירים שוליים נקיים כדי שהמילוי לא ״יברח״ לנו בזמן גלגול הרולדה.

מגללים את המלבן לצורת רולדה, מחברים את שני הקצוות לצורת עיגול

ומניחים בתבנית סביב הגליל המרכזי.

חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.

מרדדים, מורחים מילוי, מגלגלים ומניחים בתבנית מעל הרולדה אשר כבר שם.

בעזרת הידיים לוחצים מעט את שתי הרולדות

על מנת שהבצק יגיע לכל קצוות התבנית ויקבל את צורתה היפה.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה

בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות

מעבירים את התבנית לתנור ואופים כחצי שעה, או עד אשר העוגה תפוחה וזהובה.

מוציאים, מצננים מעט והופכים על גבי צלחת גדולה.

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה לגמרי ורצוי לחמם אותה מעט לפני ההגשה

_mg_0021

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

Leave a Comment