חגיםעוגות גבינהקינוחיםשבועות

עוגת ביסקוויטים בוואריה

אפריל 11, 2018 49 Comments
עוגת ביסקויטים בוואריה

עוגת ביסקויטים בוואריה

לקראת יום ההולדת שלי בסוף החודש, ולקראת יום העצמאות שמתי לב ש:

1.אני מתכננת דברים מראש בהצלחה, שזה ממש הישג, כי פעם היתה לי בעיית מחוייבות קלה.

זה כולל הכנת עוגות לבלוג בזמן הנכון לפני החג, וגם תכנון מוקדם ומאורגן של

אירועים, למשל על האש ביום העצמאות.(ותודה לאפליקציות פפר פיי/ביט

שמאפשרות לפתוח קופה ולהעביר כספים אחד לשני, זה גאוני)

2. אני משתמשת במילים שמעולם לא השתמשתי בהם, וכשאמא שלי השתמשה בהם היא נראתה לי ממש זקנה.

3.אני ממש אמיצה לאחרונה, וזה מתבטא בזה שהכנתי עוגה שכוללת 2 דברים שנמנעתי מהם עד היום: (ואין לי מושג למה)

ג'לטין, ושקף לעוגה. תכלס, היה קטן עליי והייתי אמורה לדעת את זה.

(אל תפחדו משימוש בג'לטין, זה רק נשמע מפחיד, וזה ממש ממש פשוט)

לקראת יום העצמאות, חיברתי בין שתי אהבות מתוקות שלי, שהכי הכי ישראליות בעיניי.

עוגת ביסקוויטים וקרם בוואריה חברו לעוגה אחת משגעת, טעימה טירוף!

אני הכי חובבת קינוחים של פעם, ואם אלך למסעדה שמגישים בה בוואריה או קרם קרמל (פלאן) אני לא אצא בלי לטעום.

את המתכון לקרם בוואריה לקחתי מספר האפיה של כל הזמנים ״עוגות לכל עת״ של נירה שויאר,

עשיתי בו כמה שינויים והתאמות כדי שהעוגה תתאים לתבנית עגולה גדולה יותר, וגם, הצצתי בבלוג של לייזה פאנלים

אהובתי הניצחית, כי ידעתי שאפשר לסמוך עליה בקיצור תהליכים.

כמו שלייזה אמרה בפוסט שלה על הבוואריה, העוגה צוברת המון כלים, ואני מקוה שיש לכם מדיח,

וגם…אי אפשר להפסיק לאכול אותה, והמילה ליישר עוגה, הומצאה לגמרי בשביל עוגות מהסוג הזה.

אם אתם לא שומרי כשרות, ואתם לוקחים את העוגה איתכם לעל האש, אני ממליצה לשנע אותה בתוך התבנית מכוסה,

ואת התבנית להכניס לציידנית מלאה בקרח.

את סירופ השוקולד והאגוזים אתם יכולים לפזר במקום.

אם אתם שומרי כשרות ולא תאכלו עוגה חלבית מיד אחרי הבשר, בסוף הפוסט תמצאו  גם גרסת פרווה לעוגה.

ועכשיו לעבודה.

עוגת ביסקוויטים בוואריה/תבנית עגולה 24 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

לבסיס הביסקוויטים:

25 ביסקוויטים מסוג פתי בר

1/3 כוס חלב

לקרם בוואריה:

2 כוסות חלב קר

1 שקית ג'לטין של 25 גר'

**** הערה חשובה 😎 עקב הערות של חלקכם אני ממליצה להוריד את כמות הג׳לטין ל 14 גר׳. 
זה ייצור מרקם יותר אווירי כי קיבלתי הערות של עוקבים שטענו שכמות הג׳לטין גדולה מדי. אז החלטה שלכם:-)
5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

כוס (200 גר') סוכר לבן

1.5 כפות קמח לבן

2 כפות ברנדי

כפית וחצי מחית/תמצית וניל (אני השתמשתי במקל וניל גדול)

2 גביעי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ״ל)

3.5 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

1/2 כוס (50 גר') אגוזי מלך קצוצים דק

סירופ שוקולד (מוכן, ברור, זה הכי נוסטלגי וטעים שיש)

אופן ההכנה:

בסיר קטן, שופכים חלב על הג'לטין ומערבבים מעט.

מעבירים לאש קטנה בינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב כמעט עד להרתחה ועד שהג'לטין נמס.

מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

בקערה נוספת מערבבים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר לבן, קמח, ברנדי ומחית/תמצית וניל,

עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, כשמוכן מעבירים לקערה נקיה ומכניסים למקרר.

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ומקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר , עד לקבלת קצף יציב כ 3-4  דק'.

מאחדים את תערובת החלמונים עם תערובת הג'לטין (תוודאו שהיא הצטננה)ומערבבים.

לאחר מכן מאחדים את תערובת החלמונים ותערובת החלבונים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת

תערובת אחידה, אל תבהלו היא נוזלית יחסית.

לבסוף מוסיפים פנימה ומקפלים את הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים מעט את דפנות התבנית, ומצמידים לדפנות שקף . (אפשר להצמיד לדפנות גם בעזרת מעט מים)

אם אין לכם שקף, אתם יכולים להניח רצועות נייר אפיה זה גם בסדר.

טובלים ביסקוויטים בחלב ומתחילים לסדר בתחתית התבנית, אם זו תבנית עגולה,

תצטרכו לשבור חלק מהם רק תוודאו שהם מכסים את התחתית.

עוגת ביסקויטים

מעבירים 1/3 מכמות הקרם מעל הביסקוויטים ומיישרים מעט בעזרת פלטה, או גב כף.

חוזרים שנית על הפעולה, מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים, ומעל זה 1/3 נוסף מהקרם.

מיישרים שוב. מסיימים בשכבה נוספת של ביסקוויטים ומעליה שכבת קרם.

מכסים את התבנית בניילון נצמד או בנייר כסף ומכניסים למקרר, לקירור והתייצבות ללילה או ל 6 שעות לפחות.

לאחר שהעוגה התייצבה, מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף, ומעבירים לצלחת הגשה.

מקשטים בסירופ שוקולד ומפזרים אגוזים קצוצים.

בתאבון.

הערות למתכון:

**לגרסת פרווה ממירים את החלב בחלב סויה/שקדים ואת השמנת המתוקה בשמנת צימחית או בקרם קוקוס.

**אפשר להניח ביסקוויטים רק בתחתית, ומעל זה את כל הקרם במקום עוגת שכבות.

ואפשר להחליף בביסקוויט שוקולד ואפילו בעוגיות אוריאו.

**את הקמח אפשר להמיר באותה הכמות באבקת פודינג וניל.

פרוסת עוגה ביסקויטים

עוגת בוואריה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

49 Comments

ירדנה אפריל 12, 2018 at 6:23 pm

וואי וואי זה נראה מושלם

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2018 at 6:29 pm

תודה ירדנה, זה טעים כמו שזה נראה 🙂

Reply
אריק אפריל 29, 2020 at 2:39 pm

קרן !!!
הכנתי את העוגה…
אני כותב את זה עם דמעות של אושר, כל ביס וביס החזיר אותי בטעם 30 פלוס שנה אחורה, החזיר אותי לשבתות שאבא שלי ז"ל היה נוהג מדי פעם ( ככה לפינוק) לקחת אותנו לפונדק איילון על כביש 4 בדרך לאשדוד לאכול, אני רציתי רק את הקינוח הקרם בוואריה שלהם… העוגה שלך שיחזרה לי אחד לאחד את הטעם ובעיקר את הילדות.
תודה יום הולדת שמח .
אריק

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:33 pm

מתרגשת איתך אריק, בשבילי זה לגמרי זכרון ילדות

Reply
Iris Loewenstein מאי 4, 2022 at 4:55 pm

חמש ביצים לא אפויות?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:14 pm

כן, כמו שמכינים בוואריה

Reply
יפית נחשון אפריל 13, 2018 at 9:42 pm

יאמי
האם יש מתכון ללא ביצים חיות?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2018 at 10:59 pm

תחפשי בגוגל מתכון לבוואריה בלי ביצים, את יכולה להכין את הקרם ממתכון אחר עפי המתכון הזה כעוגת ביסקויטים.
אני באופן אישי לא ניסיתי .

Reply
Michal אפריל 25, 2023 at 7:36 am

לא מסוכן לאכול ביצים חיות בימינו? סלמונלה וזה?..

Reply
Ilanit אפריל 14, 2018 at 11:18 am

קרן הי, רעיון מקסים, חייבת להכין! יש לי שאלות, במתכון מצוין 5 בייצים ובהסבר רשום 4 חלמונים. האם זאת טעות או שבחלמון אחד לא משתמשים? לגבי הגלטין בקופסא יש 2 שקיות האם משתמשים בשקית אחת, מכיון שציינת משקל וזה המשקל הכולל של 2 שקיות.
תודה רבה וחג עצמאות שמח

Reply
אלעד אפריל 19, 2018 at 11:16 am

מצטרף לשאלה של אילנית לגבי 5 ביצים ורק 4 חלמונים….

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2018 at 5:00 pm

הי אלעד
זה כבר תוקן מזמן במתכון, אשמח אם תאיר את עיני איפה ראית את היום.
ואם כן זו טעות וכמובן הכוונה לחמישה חלמונים

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2018 at 5:02 pm

הי אילנית פספסתי את התגובה שלך, מקוה שזה לא מאוחר מדי.
היתה טעות במתכון והכוונה כמובן לחמישה חלמונים.
לגבי הגלטין אני קונה בשקית אחת של 25 גרם, לדעתי אם קנית חבילה עם 2 שקיות כל אחת שוקלת 14 גר ואז משתמשים בחבילה וחצי.
כתוב על האריזה בטוח משקל השקיות.

Reply
סיון אפריל 27, 2020 at 6:04 pm

יוהו איך זה נראה טעים !
אם אין סירופ שוקולד איך את ממליצה לעשות את הציפוי שוקולד?

Reply
סיון אפריל 29, 2020 at 5:10 pm

איזה כיף! תודה סיימתי להכין הוכנסה למקרר אעדכן בהמשך

Reply
סיסי אפריל 14, 2018 at 11:38 am

קרן יקרה,
ראשית, מזל טוב (מוקדם) ליומולדת. ברכות חמות ואיחולים לעוד הרבה שנים מתוקות ויצירות מתוקות ומדהימות.
וואוווווווו……….. איזו עוגה נוסטלגית עם חידוש למאה ה-21…… רעיון נפלא ליום העצמאות (חגי הכי שמח שיש לנו), אז שיהיה חג עצמאות שמח גם כן :-)…. והמון תודות על מתכון נפלא כמו כל המתכונים האחרים שלך.

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2018 at 6:31 pm

תודה סיסי! כייף לשמוע ממך תמיד.
חג עצמאות שמייח.

Reply
ניצה ה אפריל 15, 2018 at 9:50 am

רעיון נהדר.מניחה שיעבוד גם עם בישקוטים במקום פתי בר.נכון?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2018 at 9:55 am

מניחה שכן, נראה לי שיעבוד עם כל עוגיה. אני דווקא אוהבת את גרסת הפתי בר הפשוטה כמו של פעם.
אם נסי עם בישקוטים ספרי לי איך יוצא.

Reply
נחמן אפריל 20, 2018 at 10:57 am

קרן שלום. האם ניתן להקפיא ולהפשיר בשלב יותר מאוחר בלי לפגוע במרקם?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2018 at 1:05 pm

לדעתי כן, לא תהיה בעיה.אני הקפאתי לפני הצילום שלה:-) והיא היתה מעולה אחכ.

Reply
טל מאי 16, 2018 at 11:51 am

הכנתי! עוגה מהממת!

Reply
קרן אגם מאי 17, 2018 at 5:03 am

תודה טל

Reply
סיסי יוני 20, 2018 at 4:29 pm

היי קרן יקרה,
הכנתי את עוגת ביסקוויטים בוואריה בסופ"ש האחרון. לצערי הרב טעם הג'לטין הורגש מאוד חזק. האם ניתן להחליף את הג'לטין עם קורנפלורבאותה הכמות כדי שהטעם של הג'לטין לא יורגש כל כך??? או האם ידוע לך לגבי שימוש בדפי ג'לטין??? אף פעם לא ניסיתי ואני קצת חוששת.

Reply
קרן אגם יוני 20, 2018 at 11:43 pm

הי סיסי, אפשר להפחית פשוט בכמות הגלטין ואז היא לא תורגש. רק קורנפלור לא יהיה מספיק על מנת לייצב את העוגה.
אני מעולם לא השתמשתי בדפי ג'לטין אז לא יודעת לתת עצה בענין

Reply
סיסי יוני 21, 2018 at 11:19 am

היי קרן יקרה,
רוב תודות על המענה והעזרה. אנסה בפעם הבאה ואדווח 🙂

Reply
סיסי יוני 20, 2018 at 4:29 pm

והמון תודות על עזרתך ותשובה.

Reply
עדן דצמבר 22, 2020 at 9:26 am

העבודה עם הגלטין לא אמורה להיות אחרת? אני תמיד שמה עם קצת מים ואז ממיסה במיקרו וישר לעיסה.. גם,הכמות של הגלטין פה ממש גדולה, זה לא מורגש בטעם?
אשמח להסבר קצת יותר מפורט לאיך שאת עובדת עם הגלטין 🙂

Reply
נטע מרץ 12, 2019 at 1:51 pm

נראית עוגה משגעת , אבל אם בכל זאת אני רוצה לעשות את העוגת ביסקוויטים הרגילה, אבל שהיא אחרת ומשודרגת.

אם אוכל בבקשה לקבל את עזרתך

לתבנית עגולה קוטר 26, ושיכול להתאים אולי גם ל 28

שתהיה מורכבת מהשכבות הבאות:
1. תחתית קלתית
250 גרם ביסקוויטים מפוררים בטעם וניל + 100
גרם חמאה מומסת

2. קרם קצפת שוקולד

3. שיכבת של שרוול ביסקוויטים בטעם שוקו שלמים וטבולים בחלב

4. קרם קצפת שמנת

5. לבסוף גאנש 100 גרם שוקולד חלב+ חצי שמנת מתוקה

חשוב לי שהעוגה עשירה אך לא כבדה מידי , נוסף שתהיה מאוזנת במתיקות ולא מתוקה מידי ושהקרמים יהיו יציבים

העדפה ל- 3 יחידות שמנת מתוקה לכל העוגה כולל הגאנש , בתנאי שזה יספיק כמובן לעוגה בגודל כזה

שאלתי היא לגבי הקרמים אם ניתן לקבל בבקשה עזרה וכמות מדוייקת של המרכיבים והוראות הכנה מדוייקות

לגבי קצפת השוקולד:
להכנה מפודינג שוקולד, חלב ושמנת מתוקה
אז כמה לשים בדיוק מכל מרכיב?

לגבי קצפת וניל:
אני רוצה להכין מ שמנת מתוקה ו- 200 גרם גבינת שמנת 30% אחוז של גד ורצוי גם פודינג וניל לשם היציבות ואם צריך אז גם חלב וגם סוכר
 
גבינת שמנת – טמפרטורת חדר או קרה ?

יש כאלה מתכונים שמוסיפים נוסף על הקצפת שמנת מתוקה ,  גם נוסף לזה חלב ובעיקר גם גבינה לבנה נוסף על הגבינת שמנת

לא ברור לי אם הגבינה הלבנה זה מיותר או רק יוסיף  כי חשוב לי שיהיה מורגש הטעם של הגבינת שמנת .

לגבי גבינה לבנה+ גבינת שמנת
אם זה לא יעפיל על הטעם של הגבינה שמנת, אז כדאי להוסיף 250 גרם גבינה לבנה או גביע אישי-125 גרם – כדי שיוסיף לטעם ? , או שזה יגרום לגבינת שמנת פחות להיות מורגשת? ובכלל גם כל העניין יהיה כבד מידי או שלא ?

השילוב שאני תמיד מכינה עם שמנת מתוקה וגבינה לבנה ממש טעים , אבל אני רוצה לנסות הפעם את הגבינת שמנת

Reply
ימית ולנון מאי 9, 2019 at 8:39 pm

היי קרן עשיתי את העוגה בדיוק לפי המתכון וזה יצא מאד מימי
תקין זה אמור להתקשות ולהתייצב בקירור
כי על פניו עושה לי חשק לזרוק לא נראה כמו קרם או קצפת

Reply
קרן אגם מאי 9, 2019 at 8:47 pm

הי ימית
העוגה מתייצבת בקירור, את צריכה לתת לה כמה שעות במקרר

Reply
קרן מאי 1, 2020 at 5:44 pm

מצטרפת לשאלה עשיתי את העוגה והיא יצאה ממש נוזלית . אחרי ששפכתי את הקרם הפתי בר ממש צף למעלה ולא היה אפשרות בכלל או טעם ליישר את הקרם … מה עשיתי לא נכון ? החלב עם הגלטין היה צונן מאד כשהכנסתי את תערובת החלמונים לתוכה וגם כשהוספתי את הקצפת היא לא עזרה לבלילה להתייצב

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:47 pm

אולי לא השתמשת במספיק ג׳לטין ?
גם אצלי הבלילה מאוד נוזלית לפני מקרר ובמקרר מתייצבת

Reply
שר פברואר 26, 2020 at 1:36 pm

היי , ברצוני להכין את העוגה. נראית וואו. במה אפשר להחליף את הברנדי?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2020 at 3:55 pm

אפשר לוותר על הברנדי

Reply
קרן חברתך מלוס אנגלס מאי 16, 2020 at 12:17 am

האם אפשר להחליף ג׳לטין? אין לי בבית?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 6:47 am

לצערי לא

Reply
טליה ינואר 26, 2021 at 2:59 pm

העוגה הזאת זה בדיוק מה שאני מחפשת!! אבל אני ממש לא יודעת להתעסק עם גלטין זה תמיד נגמר לא טוב חח.. האם אפשר לוותר עליו? כמה נורא זה יהיה?

Reply
חדוה אפריל 15, 2021 at 12:14 pm

שלום קרן,אפשר לקבל מתכון לקרם השוקולד מעל,תודה,חדוה

Reply
Michal אפריל 19, 2021 at 6:40 pm

אין בעיה לאכול בצים חיות, ללא בישול?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2021 at 12:59 pm

זה לגמרי החלטה אישית

Reply
מלי אפריל 20, 2021 at 9:25 pm

היי קרן את הג'לטין קונים בחנויות של דברי אפייה.כמו ספייסז?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2021 at 12:44 am

ג׳לטין מוכרים בכל סופר

Reply
קרין אפריל 4, 2022 at 3:54 am

הי קרן
עשיתי את העוגה בעבר והיא ממש מעולה. תודה
רוצה לעשות אותה לפסח…האם אפשר לותר על שכבת הביסקוויטים למטה?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2022 at 7:09 am

בטח

Reply
Karin אפריל 25, 2022 at 5:33 pm

העוגה נראית להיט.
2 כוסות חלב הכוונה לכוס חד"פ קר?
שנית, איזה סירופ שוקולד קנוי מזכיר היום את אלה של פעם? מה את ממליצה?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:40 am

כוס חלב בכוס מידה אוניברסלית
חד פעמי שתיה קרה זה קטן מדי תעבדי עם חדפ קרטון שתיה חמה הוא יותר מתאים בגודל. יש היום סירופ בדיוק כמו של פעם בסופרים איפה ש שהסילאן הדבש והמייפל

Reply
טלי יולי 2, 2022 at 3:08 am

היי הקרם אחרי שערבתי הכל נוזלי , זה בסדר??

Reply

Leave a Comment