טבעונילחמים ומאפיםמתכונים כללי

חלת זעתר טבעונית

מרץ 18, 2017 12 Comments

איזה כיף שמרגישים אביב!

ותיכף נפרדים מהחורף, ועוד מעט תהיה לי יומולדת,

ונרד כל יום לים, ונלך יחפים או מקסימום עם כפכפים,

ויחזור לי הצבע לפנים, ונאכל פחות.

ממש פחות.

הרבה הרבה פחות,

או לפחות ככה אני מקוה.:-)

ובדרך כלל אני לא מתגעגעת לחורף,

אבל הקיץ הזה אני אתגעגע לארוחות שבת של החורף.

כל החורף אירחנו בשבתות, והכנו מלא אוכל טעים.

ומי שמכיר אותי יודע שעבורי להכין אוכל אמיתי ועוד טעים זה הישג,

מלאאאא דברים הכנתי השנה:

חמין, ותבשילי בשר, וסלטים ועוגות והמון מאפים,

והיו פה המון אנשים ,ומליון ילדים, ושתינו מלא יין והעברנו ימים שלמים עם משפחה וחברים.

לזה אני אתגעגע, כי בקיץ חם ובשבתות אנחנו בים או מעולפים מחום בבית.

ובכל השבתות הכנו חלות זעתר כאלו, שטבלנו בשמן זית או בטחינה או ברוטב של התבשיל.

את חלות הזעתר הטבעוניות אני מכינה הרבה גם בסדנאות האפיה שאני מעבירה

כחלק מלימוד טכניקות שונות של בצקים והן פשוט להיט.

הן מתחסלות ראשונות ואין מי שלא מבקש את המתכון שלהן.

והן נולדו בהמשך לורסיית חלת הבייגלה הירושלמי מהפוסט הזה

תמונה מתוך סדנת אפיה

 

אז עכשיו אפשר למצוא אותו כאן בבלוג:

חלת זעתר טבעונית/כמות ל 2 חלות בינוניות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן או קמח כוסמין רגיל

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח כוסמין מלא

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר לבן

כף וחצי (30 גר׳) מלח דק

1/3 כוס (80 מ״ל) שמן זית

550 מ״ל ( 2 ושליש כוסות) מים פושרים

לציפוי רצועות החלות לפני אפייה:

כוס שומשום

2 כפות אבקת זעתר

כוס מי ברז

לזיגוג החלות לאחר צאתן מהתנור:

1/4 כוס שמן זית נעורבב עם כפית מלח גס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבלים במהירות נמוכה

קמח, שמרים, סוכר,שמן זית, ומלח.

מוסיפים את המים במזיגה איטית תוך כדי לישה ולשים כ 10 דק׳.

עד שמתקבל בצק רך ונעים.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופו שומן מכל צדדיו .

מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים.

מכינים את ציפוי הרצועות:

בצלחת ארוכה אובלית או אפילו בתבנית אינגליש קייק ארוכה מערבבים שומשום וזעתר

בצלחת אובלית ארוכה אחרת או תבנית נוספת ממלאים מים,

מוצאים אויר מהבצק ומחלקים לשניים.

מכל חלק יוצרים 3 או ארבע רצועות בהתאם לצורת החלה שתכינו

טובלים כל רצועה במים, ומעבירים מיד לצלחת עם השומשום והזעתר

מגלגלים את הרצועה כך שתצופה היטב בכל הצדדים.

קולעים את הרצועות לחלה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אפשר לקלוע חלה משלוש או ארבע רצועות

 

 

 

 

ואפשר לקלוע חלה עגולה

מניחים להתפחה חוזרת כ 20 דק׳, כשהחלות מכוסות במגבת.

בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות,

אופים את החלות כ 25-30 דק עד שהן שחומות היטב.

מוציאים את החלות ומברישים מיד בשמן זית ומלח גס.

מצננים ואוכלים.

-החלה במיטבה ביום האפייה ואפשר לעטוף היטב ולשמור עוד יומיים.

 

 

Print Friendly

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

מיטל קנר מרץ 19, 2017 at 8:12 am

איזה תמונות קרן,
יודעת הכל על שמרים
ובכל זאת –
בא לי סדנא!

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2017 at 8:29 am

מנסיון שלי, לא משנה כמה אתה יודע, מאחרים תמיד לומדים דברים חדשים 🙂
את מוזמנת מותק.

Reply
רויטל מרץ 19, 2017 at 10:07 am

איך קולעים חלה מארבע?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2017 at 10:22 am

יש מספר שיטות לקלוע חלה מארבע רצועות, ועד שאוציא סרטון המדגים הכי טוב ללמוד מהלינק הזה

Reply
גלי מרץ 19, 2017 at 6:59 pm

אבל אין לי קמח כוסמין..,
מה עושים? יעבוד בינתיים עם רגיל?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2017 at 8:13 pm

הי גלי יקרה, ברור שיעבוד עם רגיל:-)
ייצא מצויין.

Reply
שירי מרץ 22, 2017 at 11:44 pm

מקסים! הכנתי את החלות שומשום שלך גם עם חצי כוסמין ויצא מהמם!
האם במתכון הנל ניתן להשמיט זעטר ולהכין חלות שומשום טבעוניות או שיפגע בתוצאה?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2017 at 7:00 am

אין שום בעיה להשמיט זעתר, הן ייצאו מאוד דומות לחלות שומשום הרגילות רק ללא ביצה .
בהצלחה

Reply
דבי מרץ 23, 2017 at 10:08 am

קרן יקרה, זה מושלםםםם, כל הכבוד!!! והתמונות מרהיבות, ממש עושות חשק לרוץ להכין….
יום נפלא, דבי

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2017 at 10:31 am

משמח מאוד! תודה דבי יקרה

Reply
עידית יוני 21, 2017 at 8:50 pm

אפשר קמח מלא במקו כוסמין?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2017 at 10:35 pm

אפשר להמיר מחצית הכמות בקמח מלא, ואם את ממירה את כל הכמות (אישית פחות אוהבת) תצטרכי להוסיף עוד נוזלים לבצק.

Reply

Leave a Comment