מתכונים כללי

לחמניות תלישה עם שמן זית

אוקטובר 25, 2017 34 Comments

אז ככה נראה סט הצילום הצנוע שלי בבית 🙂

בתקופה האחרונה אני לא נמצאת הרבה בבית כמו שאני רגילה.

התחלתי לעבוד במועדון גלישה שאני גולשת בו (mayasurf)

כמדריכת סאפ ( בואו לחתור!!)

זה מאוד לא אופייני לי לצאת לעבוד מחוץ לבית,

אחרי המון שנים בהם מצאתי כל תירוץ אפשרי למה חשוב לי לעבוד רק מהבית,

כי רציתי להיות קרובה וזמינה לילדים,

שנים שהמצאתי את עצמי כל פעם מחדש, רק כדי להמשיך לעבוד מהבית,

הבנתי פתאום, שאני עובדת במהלך היום, ומכינה לילדים ארוחת צהריים,

ומחכה להם, והם מגיעים, ואוכלים, ונעלמים עד הערב.

ולפעמים אפילו לארוחת צהריים הם לא מגיעים.

הגדולה עוד רגע מתגייסת ( אמאלה!)

האמצעית סגורה בחדר בגיל הטיפש עשרה הנחמד, או מטיילת ברחבי הקניונים בעיר,

והקטן כבר לא ככ קטן, מסתובב בין חוגים לחברים ברגל,

ואף אחד כבר לא חייב אותי להסעות.

פתאום אחר הצהריים אני לגמרי לבד, ולמרות שזה חלום של כל אמא,

בשלב מסויים מיציתי, והבנתי שאני צריכה למלא את הזמן הזה בדברים שאני אוהבת,

והם רק שלי.

וכמו שתמיד היקום מזמן לי דברים טובים, גם הפעם הוא זימן לי את העבודה

עם הים, והגלים, ואחלה נשים, ואני מאושרת.

זה לא אומר שאני עושה רק את זה, אני ממשיכה עם סדנאות האפייה,

ורוקדת, ואופה לבלוג, ומצלמת.

אפשר להגיד שאני עושה כ״כ הרבה דברים שאני אוהבת.

את הלחמניות האלו הכנתי בשבת, כשאירחנו את המשפחה לחמין

( איזה כייף שאפשר כבר להכין תבשילי חורף בשבת בצהריים)

וליד החמין לא צריך כלום חוץ מסלט חסה, קצת חמוצים, טחינה ולחם טוב.

ישבנו לשולחן והן יצאו חמות חמות מהתנור, ותוך שניה חוסלה תבנית שלמה.

השילוב של שמן הזית וכמות המים הגדולה בלחמניות, מייצר לחמניות סופר סופר רכות.

ואני מספרת לכם את זה כדי שלא תוותרו על כמות המים הגדולה יחסית במתכון,

ולא תיבהלו כשהבצק גם אחרי עשר דק׳ ליש העדיין נשאר במרקם מעט דביק.

הבצק אוהב נוזלים, ואחרי התפיחה הראשונה והשניה, הוא ייתייצב מעט,

ולא תהיה לכם בעיה לעבוד איתו.

כך שקחו בחשבון שאם לא תשתמשו בכל כמות המים, לא תתקבל אותה תוצאה של לחמנית סופר רכות.

לחמניות שמן זית/ כ 17-20 לחמניות

מצרכים למתכון:/ תבנית עגולה גדולה קוטר 28 ס״מ

קילו קמח לבן רגיל+2-3 כפות לקימוח הבצק לאחר לישה

2 כפות שמרים יבשים

5 כפות ( 60 גר׳) סוכר לבן

כף מלח דק

1/2 כוס שמן זית

2+3/4 כוסות ( 660 מ״ל) מים קרים

לציפוי:

150 גר׳ שומשום

3/4 כוס שמן זית

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים בעזרת כף קמח ושמרים יבשים,

מתקינים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים סוכר ומערבבים.

מוסיפים שמן זית ומלח דק וממשיכים לערבב,

מוסיפים את המים, תחילה רק 2 כוסות, ואז לאט לאט את יתרת המים.

לשים כ 10 דק׳, מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח.

בשלב הזה הוא יהיה דביק למדי, אל תבהלו זה כל היתרון שלו בסופו של דבר.

מניחים על משטח מקומח ומוסיפים כף שתיים קמח, לשים מעט עד שאפשר ליצור מהבצק כדור,

מניחים בקערה ששומנה מעט בשמן זית ומגלגלים את כדור הבצק כך שישומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה, כשעה,

מוציאים אויר ומניחים להתפחה חוזרת של כ- 1/2 שעה.

מוציאים  את הבצק מהקערה,לשים מעט להוצאת אויר,

ומחלקים לכדורים במשקל 100 גר׳ כל אחד.

(אם אין לכם משקל מטבח-טוסו לקנות! סתם…זה מעט גדול יותר מכדור טניס)

מניחים שומשום  ומעט מלח גס בקערה בינונית אחת, מערבבים,

ושמן זית בקערה נוספת.

טובלים כל כדור בצק בשמן הזית, ולאחר מכן מיד מגלגלים אותו בקערת השומשום.

( ראו למטה הערה שלי בסוף המתכון לשיטה פחות ״מלכלכת״)

מעבירים את הכדורים לתבנית עגולה או מרובעת, ומסדרים אותם צמודים אחד לשני.

מכסים במגבת, ומניחים להתפחה חוזרת של כ 1/2 שעה.

בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות.

אופים את הלחמניות כ 35-40 דק׳ עד שהן שחומות מבחוץ.

מצננים מעט, ומגישים למרכז השולחן עם חריץ ( מילה הורסת) גבינה, וזיתים,

ומתפללים שלא יישאר עוד לבוקר, כי זה טעים!!!

 

 

 

 

הערות שלי למתכון:

-כיון ששמן זית לא ״מחזיק״ את השומשום והם נוטים לנשור וקצת ללכלך, אפשר לטבול במים במקום, ואז להבריש את הלחמניות בשמן זית כשהן יוצאות מהתנור, חמות

-אפשר להמיר חלק מהקמח הלבן בקמח כוסמין מלא או רגיל.

-אפשר להוסיף בשלב הלישה שום כתוש לבצק ואז יהיו לכם לחמניות שום נהדרות.

-במקום ללכלך את הידיים, אפשר לוותר על שלב הטבילה בקערות:

לסדר כדורים נקיים בתבנית, למרוח אותם  בשמן זית ומלח גס,

ולפזר שומשום מעל.

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

אורה אוקטובר 26, 2017 at 7:37 am

הי
באיזה קוטר תבמית עגולה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2017 at 11:50 am

התבנית הזו בקוטר 28 ס״מ
הוספתי גם במתכון עצמו.

Reply
אילה נובמבר 16, 2017 at 8:15 am

אם ארצה להשתמש בשמרית, מה הכמות?

Reply
Tal אוקטובר 26, 2017 at 11:13 am

הורס!
אפשר לשאול האם התבנית שבצילום זו התבנית בה נאפו הלחמניות? יש לי תבניות אלומיניום כאלו (לא ח״פ), אבל אני לא בטוחה לגבי טיב המתכת לאפיה, וגם מיניסיון העבר של אפייה שתבנית כזאת זה לא זה לא יוצא כ״כ טוב.
תודה,

טל

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2017 at 11:49 am

כן אני אופה בתבנית הזו.
וזה יוצא מעולה, הן מיועדות לאפייה.

Reply
מימי אוקטובר 26, 2017 at 11:25 am

נראה טעים. מה זו התבנית המושלמת הזאת ומאיפה היא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2017 at 11:48 am

זו תבנית שקניתי באיזה שוק, אני יודעת שיש כאלו בשוק בפתח תקוה ויש גם מישהו ביפו שמוכר אם את מגיעה ליפו אנחה אותך בדיוק

Reply
נטלי אוקטובר 27, 2017 at 5:15 pm

הי,
הכנתי את הלחמניות היום הן ממש ממש טעימות. השאלה היא האם למעלה צריך לצאת קשה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2017 at 5:25 pm

קשה הכוונה ליותר קראנצ׳י? אם כן אז בהחלט.

Reply
טלי אוקטובר 28, 2017 at 8:26 am

יצא מעולה. תודה על המתכון. איפה ביפו אפשר להשיג תבניות כאלה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2017 at 1:54 pm

שמחה שיצאו טוב.
החנות ממקומת ברחוב פייר מנדס פרנס, נכנסים מרחוב יפת ונוסעים 10 מטר מצד שמאל יש חנות כלי בית שרובה נמצאת על המדרכה
אצלו יש תבניות כאלו.
בהצלחה

Reply
Ruth Dobres אוקטובר 29, 2017 at 4:27 pm

תןדה לך שאת מפרטת את הכמויות בכפות , כפיות או כוסות . האם את יכולה לעדכן אותי כמה כוסות הן קילו קמח . אני קוראת את המתכון בארה"ב , והמידות כאן בליברות ולא בקילוגרמים , תודה,

רות

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2017 at 4:34 pm

כוס מידה=140 גר׳
אז קילו קמח=7 כוסות+2 כפות
מקוה שעזרתי 🙂

Reply
מור נובמבר 2, 2017 at 8:30 am

היי.נראה מעולה.רוצה להכין לשבת.מבחינת הבצק מה עדיף?להתפיח התפחה ראשונה ואז למקרר ומשם להמשיך את כל התהליך?או שיש אופציה אחרת..
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2017 at 11:09 am

לא בטוחה שהבנתי את השאלה
במתכון מצויין להתפיח פעם אחת ואז שוב, אם את לא מעוניינת להכין מיד את הלחמניות אז אכן אפשר להכניס למקרר להתפחה שניה איטית יותר

Reply
אילה נובמבר 16, 2017 at 8:16 am

אם ארצה להמיר לשמרית מה הכמות?

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2017 at 8:27 am

שקית שימרית

Reply
טל נובמבר 17, 2017 at 12:14 pm

תודה על המתכון. יצא מושלם!

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2017 at 12:58 pm

שמחה לשמוע שבת שלום:-)

Reply
דידי נובמבר 20, 2017 at 8:05 pm

הי קרן,
אפשר לקבל את המידות המדויקות?
לא ככ הבנתי האם מדובר בקילו קמח או קילו ועוד כמה כפות…
ושאלה נוספת, אם אין לי תבנית כזו ואני מתכננת לעשות חצי מהכמות, איך מומלץ לעצב את הלחמניות? תודה ענקית על המתכונים המדהימים!!

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2017 at 8:05 am

הי דידי
הכוונה לקילו קמח ועוד 2-3 כפות לקימוח הבצק לאחר שמוציאים אותו מהקערה בסיום הלישה, תיקנתי גם במתכון.
אם את מכינה חצי מכמות הבצק, תכיני בדיוק באותה הצורה ותניחי בתבנית קטנה יותר כדוגמת תבנית בראוניז.
ספיציפית הבצק הזה מעט דביק מדי כדי להתחיל לעצב איתו לחמניות בצורות או חלות.
תודה על הפידבק.
קרן

Reply
עומר ינואר 4, 2018 at 8:25 pm

היי,
האם אפשר להכין את הבצק ולהתפיח במקרר ל24 שעות /12 שעות?
תודה,

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2018 at 3:00 am

אפשר להכין את הבצק מראש ולהתפיח במקרר

Reply
דניה ינואר 28, 2018 at 6:00 pm

הי קרן, הכנתי את הלחמניות ביום שישי והן יצאו נהדרות. העניין היחיד היה שהשומשום לנשר לגמרי אחרי האפייה ולא נדבק לחלק העליון. השתמשתי בשמן זית כמו שאמרת אבל הכל נפל בנגיעהץ האם יש לך רעיון מה ניתן לעשות כדי שהוא ישאר?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2018 at 7:42 pm

הי מותק, איך אני אוהבת שאת פה:-)
את צודקת, שמן זית לא ״מחזיק ומדביק״ כמו ביצה או מים, אני פשוט טובלת בהמון שומשום ולוקחת בחשבון שחלק ממנו נושר ומלכלך,
אבל את יכולה פשוט לטבול במים, ואז בשומשום ולהבריש את הלחמניות בשמן זית כשהן יוצאות מהתנור, זה ייצא מעולה.
נשיקות

Reply
מישהו יולי 21, 2018 at 1:30 am

אפשר בבקשה כמויות ממדוייקות לכל המשתנים? מידות נפח הם לא מידות משקל ובאפייה זה קריטי.

Reply
קרן אגם יולי 21, 2018 at 9:41 am

הי מישהו, זה נכון שמידות נפח הן לא מידות משקל, לרוב, מי שמדייק באפייה ברמה זו, מחזיק בבית משקל דיגיטלי, סט כוסות מידה אוניברסלי, וכן סט כפות.
לנוחיותך אפרט כאן את מה שלא מפורט בפוסט עצמו:
כף שמרים יבשים=10 גר׳
כף מלח דק=20 גר׳
כף קמח לבן=10 גר׳
1/2 כוס שמן זית=100 גר׳
דווקא במתכון הזה, תזוזה קלה בכל אחד מהחומרים עדיין תניב תוצאה מצוינת.
בהצלחה

Reply
ענת אוגוסט 2, 2018 at 12:07 pm

היי קרן, הלחמניות מושלמות (פירגנתי גם באינסטגרם). מתלבטת על ה חצי כוסמין. האם הן יוצאות כבדות ?

תודה !

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 12:12 pm

תודה ענת על כל הפרגונים, את יכולה להמיר מחצית הכמות בכוסמין ועדיין יצאו נפלאות.
חשוב להוסיף לבצק מעט יותר מים שלא ייתייבש ולתת זמני התפחה ארוכים,הייתי מתפיחה פעמיים ככדוריםלאחר תפיחה ראשונה, זה עושה את כל ההבדל

Reply
Anat Rosenbaum אוגוסט 3, 2018 at 9:11 pm

תודה . שבת שלום (:

Reply
ענת אוגוסט 3, 2018 at 9:12 pm

תודה

Reply
ענת אוגוסט 3, 2018 at 10:15 pm

ושבת שלום (ברח ….)

Reply
אורית אוקטובר 7, 2018 at 9:44 am

היי , גרועה באפייה. בכל זאת ניסיתי וכבר בשלב הלישה הרגשתי שהוא מעט קשה / נמתח ולכן לא לשתי למשך כל ה8 דקות. בצורה יצא בדיוק כמו בתמונה אבל כמו שחששתי היה קשה מבפנים( הרגיש לא טרי).
אני מתכוונת לנסות שוב- מה לדעתך עשיתי לא בסדר? להוסיף יותר מים? לשתי במהירות הכי נמוכה
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2018 at 11:23 am

בצק שמרים חייב לישה ארוכה 8-10 דקות, לפי מה שאני מבינה ממה שכתבת היו חסרים מים, להבא תוסיפי מים לאט לאט עד שתראי שהוא מגיב טוב. וכמובן זמן התפחה ראשון כמו שצריך ושוב ככדורים.
אגב, אין דבר כזה גרועה באפייה:-)
זה הכל עניין של תרגול
בהצלחה

Reply

Leave a Comment