עוגותעוגות בחושות

עוגת גזר ושוקולד צ׳יפס

יולי 8, 2015 18 Comments

את עוגת הגזר הזו אנחנו מכינים קבוע בבית כבר המון שנים

זו אדפטציה שנוצרה איכשהו ממתכון שהיה לנו למאפינס גזר וצימוקים

ראשון הכין אותה הבנזוג

שחיפש מתכון לעוגה ומצא את המאפינס באחד מספרי המתכונים הישנים שלנו

והחליט להפוך אותם לעוגה ( גאון לא?)

היא  כל כך קלה להכנה ומוצלחת שמאז אנחנו מכינים אותה בכל פעם

בגרסא קצת שונה

הקמח הלבן הוחלף בחצי מהכמות בקמח מלא, הצימוקים ירדו מזמן כי אני וצימוקים בעוגה זה לא(!)

וכמות הסוכר עלתה כי במקור המאפינס אמורים לצאת במתיקות עדינה ולעוגה זה לא הספיק.

לא היתה פעם שהכנתי אותה ולא ביקשו ממני מיד מתכון

כבר כתבתי פעם כמה אני אוהבת את עוגות הגזר שלי בלי תבלינים?

המתכון מתאים לתבנית אינגליש רגילה, ובדרך כלל אני מכפילה כמויות כי היא פשוט נגמרת נורא מהר 

 

עלים

 

עוגת גזר ושוקולד צ׳יפס/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

 

מה צריך :

כוס סוכר חום בהיר או כהה  (240 גרם)

3/4 כוס שמן ( 180 מ״ל)

ביצה אחת גדולה

כף מיץ לימון

3/4 כוס קמח לבן רגיל (105 גרם)

1/2 כוס קמח מלא (60 גרם)

1/2 כפית א. סודה לשתיה

1/2 כפית א. אפיה

קורט מלח

1/2 1 כוסות גזר מקולף ומגורר דק

כף מים רותחים

1/4 כוס שוקולד צ׳יפס

איך מכינים:

מחממים תנור ל 160 מעלות

בקערה גדולה טורפים סוכר, שמן ,ביצה, ומיץ לימון

בקערה נפרדת מערבבים קמח, א.אפיה, א. סודה לשתיה ומלח

מאחים את שתי התערובות  ולפני ערבוב אחרון מוסיפים את כף המים הרותחים

מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ואת הגזר המגורר ומערבבים מעט.

מעבירים לתבנית אינגליש מושומנת ומרופדת בנייר אפיה.

אופים כ 50 קות עד שקיסם יוצא יבש והעוגה מקבלת קראסט שחום מלמעלה

מוציאים, ומפדרים באבקת סוכר.

-שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים

(מי מי מי מגיע לשלב הזה בכלל?)

-ניתן להמיר סוכר חום בסוכר לבן, קמח מלא בקמח לבן

-אפשר לוותר על השוקול צ׳יפס ולהוסיף משהו אחר שאוהבים במקום, כמו צימוקים או אגוזים קצוצים.

_MG_0150

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

18 Comments

טל כהן ינואר 24, 2017 at 4:29 pm

היי קרן! הכנתי את העוגה וחוסלה תוך יומיים בדיוק! תודה רבה על המתכון המוצלח

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2017 at 4:37 pm

שמחה לשמוע:-) תודה

Reply
דנה אוקטובר 5, 2017 at 9:28 am

הכרתי לא זמן את האתר שלך, והכול נראה פשוט מושלם! כבר הכנתי את העוגה עם האגוזים וגם את החלת כוסמין דבש, ויצאו מעולה!
האם את אופה את העוגה הזו על טורבו או תכנית רגילה (חום עליון תחתון)?
ובאופן כלי- מה את אופה על טורבו ומה לא (למשל חלה, עוגת תפוחים וכו')? אני אף פעם לא יודעת…
תודה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2017 at 9:45 am

איזה כייף שאת פה דנה:-)
באמת שבחיי לא אפיתי בטורבו, אני אופה הכל בחום תנור רגיל עליון תחתון.

Reply
דנה אוקטובר 5, 2017 at 7:12 pm

יצאה נימוחה וטעימה!! (אפילו שהכנתי בלי שוקולד כי לא היה…).
פעם הבאה אפחית קצת בסוכר, יצאה טיפה מתוקה לטעמי….

Reply
מורן אוקטובר 16, 2017 at 7:31 pm

העוגה נראית מעולה וידידותית למשתמש.. אין לי קמח מלא אפשר קמח רגיל במקום באותה כמות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 10:36 am

בטח.

Reply
limor פברואר 3, 2018 at 6:57 pm

איזה כיף שמתכון מצליח! עוגה מדהימה, רכה, נימוחה, טעימה, מושלמת ליד התה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2018 at 7:54 am

תודה לימור! שמחה שאהבת

Reply
רונה אפריל 14, 2018 at 6:26 pm

מה דעתך על העוגה הזאת עם ציפוי שוקולד? נחמד? ביזאר? אני שוקלת אותו כבסיס לעוגת יומולדת ש*חייבת* להיות מקושטת

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2018 at 6:30 pm

גזר ושוקולד זה נהדר
הייתי מוותאת על השוקולד צ'יפס בעוגה לחלוטין, ומכסה אותה בציפוי שוקולדי .

Reply
שרון אפריל 25, 2018 at 5:23 pm

היי קרן,
כמו תמיד, מחכה לנסות עוד עוגה ממבחר העוגות הטעים שלך.
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 24, איך להמיר כמויות?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2018 at 5:37 pm

פשוט להכפיל 🙂

Reply
שרון אפריל 25, 2018 at 6:45 pm

סבבה תודה

Reply
שרה אפריל 27, 2018 at 7:52 pm

הלוואי שתהיה תגובה מהירה מכינה פעם ראשונה היום 2 עוגות מהאתר שלך- נראות מבטיחות ביותר!!אין לי אבקת סודה..מה לעשות?? זה הכרחי לעוגה? תודה!!!

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2018 at 8:47 pm

לא הכרחי, תוספי רבע כפית אבקת אפיה במקום.
מקוה שעניתי מספיק מהר 🙂

Reply
מיכל יולי 31, 2018 at 11:01 am

היי
ואם הכל זאת אני רוצה להכין כמאפינס ? מה יהיה זמן האפייה ?

תודה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2018 at 11:34 am

22-25 דק׳

Reply

Leave a Comment