חגיםעוגות בחושותראש השנה

עוגת דבש פרג לימונית

אוגוסט 31, 2017 18 Comments

כשנגמר לי הדבש אני קופצת לסמי השכן ממול שמביא דבש מהמשפחה שלו לא זוכרת מאיפה,

כל פעם שהוא פוגש אותי ברחוב הוא דוחף לי ליד עוד שתי צנצנות ומשכנע אותי שאני חייבת לקנות אותן,

אני מנסה לשכנע אותו בחזרה שאני משתמשת בדבש רק בראש השנה,

וסמי צוחק ואומר לי לא נורא תתני לאמא שלך.

ככה עומדות להן כל השנה צנצנות דבש,

ודווקא כשאני מגיעה לרגע האמת….אין לי דבש.

כמו אתמול למשל כשבדקתי שיש את כל המצרכים בבית לעוגה,

וקפצתי למכולת להשלים חוסרים,

ובזמן אמת גיליתי שאני בלי דבש ( לאן הן נעלמות הצנצנות?)

מזל שיש לי את סמי, שמציל אותי.

ומזל שעוגות דבש אוכלים רק בראש השנה.

ולא שאני לא אוהבת, אבל לכל דבש יש סיבה לא?

גם סופגניות זה האסון הכי טעים בעולם ואוכלים אותן רק בחנוכה.

ואזני המן זו העוגיה האהובה עליי ואוכלים אותה רק בפורים.

זה כדי שנחכה להן כל השנה, ולא יימאסו עלינו.

העוגה הזו, רכה באופן מעורר השראה:-)

לא המון דבש, לא המון פרג, לא הרבה מדי לימון, וקצת קפה, ועדיין

מרגישים את כל הטעמים בכל ביס.

ואתמול במבחן הטעימה, חוסלה ע״י מי שהכריז לפני כן שהוא לא אוהב עוגות דבש.

 

עוגת פרג דבש לימונית/ 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן

כוס ( 200 גר׳) סוכר לבן

כוס (360 גר׳) דבש

4 ביצים גודל L

גרידה מלימון קטן

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

2 כפיות (10 גר׳) אבקת אפיה

1/4 2 כוסות (315 גר׳) קמח לבן רגיל

60 גר׳ (2/3 כוס)פרג טחון טרי

1/2 כפית קפה נמס, מומסת ב 2 כפות מים חמים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים 2 תבניות אינגליש קייק.

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה

(זהירות לא להקציף יותר מדי, שהקצפת לא תתפרק)

מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף כ 2 דק׳ נוספות.

מורידים מהירות לבינונית, מוסיפים דבש, פרג וגרידת לימון

מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה,

ולבסוף מוסיפים את הקפה.

מערבבים עוד מעט עד לקבלת תערובת אחידה לגמרי.

מעבירים את התערובת לתבניות, ואופים כ 45-50 דק׳, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.

(ממליצה תמיד להתחיל לבדוק את העוגה כבר במחצית הזמן שניתנה במתכון,

יש הבדלים בין תנורים שונים,לפעמים העוגה שלכם תהיה מוכנה

הרבה לפני הזמן שניתן במתכון, ולפעמים זקוקה ליותר זמן בתנור שלכם)

מצננים מעט, ומגישים.

אפשר לקשט במעט אבקת סוכר.

-העוגה נשמרת כארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקום קריר, והיא אפילו יותר טעימה ביום יומיים שאחרי.

-בגלל השימוש בשמנת מתוקה מוקצפת כבסיס לעוגה, לא ניתן להפוך אותה לפרווה.

-אפשר להשמיט את הפרג, ולהוסיף במקום כפית קינמון.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

18 Comments

סיסי אוגוסט 31, 2017 at 12:05 pm

היי קרן,
כבר ממש לא נעים לי, נראה לי שאני כל הזמן הראשונה שמעלה קושיות, מתנצלת מראש.
אני בחיפושים אחר עוגת דבש – כמו כולם – לראש השנה. ניתן להחליף את כמות הפרג בעוגה לאגוז כזה או אחר??
לא אוהבת פרג – רק בכמויות קטנות כשזה מגיע על לחמניה או חלה.
תודה מראש על תשובתך ושוב סליחה על ההטרדה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2017 at 2:42 pm

הי סיסי, אני אוהבת שאת פה!
הכי כייף להיות ראשון המגיבים 🙂
ראי הערה שלי בסוף המתכון למטה, כתבתי שאפשר לוותר על הפרג ולהוסיף קינמון במקום. את יכולה להוסיף קצת אגוזים לבלילה אין בעיה, או לפזר אותם מעל.

Reply
סיסי אוגוסט 31, 2017 at 7:17 pm

היי קרן
אופפפסססס לא שמתי לב להערות. סליחה.
תודה רבה על התשובה.
אגב, רק היום קראתי שאת גרה ביפו בעצם באיזור עג׳מי. אז רק להגיד לך שככל הנראה אני כל יום פעמיים ביום עוברת ליד הבית שלך. לעבודה וחזרה מהעבודה.
מקווה יום אחד גם לפגוש אותך.
המון תודות. את מאוד מאוד נחמדה ואדיבה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2017 at 7:34 pm

באמת? את מאלו שמגיעים מכיון בת ים חולון וחוצים דרך עג׳מי? זה באמת עובר מתחת לבית שלי:-)

Reply
סיסי אוגוסט 31, 2017 at 8:43 pm

כן יקירתי. אני גרה בבת-ים ומאחר ואני מאוד אוהבת את הים אני נוסעת בכל הדרכים כדי שאוכל לראות את הים דבר ראשון בבוקר ובסוף יום עבודה, כך אני גם חוסכת את הפקקים של רח' יפת. חוץ מזה אני חושבת שיפו זה אחד האיזורים היפים ביותר של תל אביב.
שיהיה ערב נעים ומהנה 🙂

Reply
סיסי אוגוסט 31, 2017 at 8:54 pm

אגב, את יודעת, חבל שאי אפשר לעלות תמונות של המתכונים שלך, כך תוכלי לראות מה אפו ואיך יצא להם. ניסיתי לעלות את התמונה של עוגת תפוזים ריקוטה ושזיפים ולא הצלחתי. את העוגה הצרפתית ופטל שכחתי לצלם לצערי. מקווה שאפשר יהיה בקרוב לעלות תמונות של המתכונים שלך שנאפו על ידי אחרים.

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2017 at 8:13 am

את עוקבת אחרי נשואה למאפייה בפייסבוק? את יכולה להעלות תמונות לשם, או לשלוח לי תמונה דרך האינסטגרם
אם יש לך חשבון

Reply
סיסי ספטמבר 3, 2017 at 9:49 pm

היי קרן,
האמת שלא. אבל כעת אתחיל ושם בהחלט אפשר לעלות תמונות. המון תודות. לגבי אינסטגרם, אין לי מספיק זמן גם לזה 🙂

Reply
Galila אוגוסט 31, 2017 at 11:12 pm

Hi, can you please tell me how many grams in the 2 containers of heavy cream?

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2017 at 8:20 am

Each container 250 g.

Reply
מירב ספטמבר 6, 2017 at 9:31 am

הכנתי – כבר נעלם.. עוגה נפלאה!!!! תודה ושנה מתוקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2017 at 11:40 am

תודה מירב שמחה לשמוע! שנה מהממת

Reply
רויטל ספטמבר 7, 2017 at 2:47 pm

הי קרן
האם ניתן לדעתך להמיר את הקמח בכוסמין??

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2017 at 11:51 pm

אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בכוסמין ללא בעיה

Reply
רויטל אורן ספטמבר 8, 2017 at 6:18 am

בקמח כוסמין שהוא לא מלא, אפשר את כל הכמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2017 at 7:15 am

כוסמין לבן יכול לגמרי להחליף כן.

Reply
גפן ספטמבר 11, 2017 at 11:36 am

היי קרן,
אם רוצים להמיר לתבנית עגולה-
מה יתאים פה 24/26?
ואיך ישתנה זמן האפייה?

תודה רבה!
גפן

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2017 at 11:57 am

גפן איזה שם מהמם.
להכפיל כמויות ולאפות בתבנית 24, להתחיל לבדוק אחרי 40 דק, אני מאמינה זמן האפייה יהיה סביב ה 55.

Reply

Leave a Comment