עוגותעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון וגבינת מסקרפונה

ספטמבר 9, 2015 15 Comments

עד לא מזמן, לא נגעתי בעוגות לימון

כיון שאני לא אוהבת חמוץ, ויתרתי גם על זה, בהנחה שזה יהיה לי חמוץ מדי ולא טעים

אני וחמוץ לא הולך יחד, שונאת פירות חמוצים מדי וכל מה שחמוץ לא נכנס אליי לפה.

לאחרונה, הבנתי שמשהו השתנה כשהתחלתי להסתכל על עוגות לימון ולהבין שבא לי לקחת כפית ולאכול.

תכלס, זה טעים, עם החמיצות אפשר תמיד לשחק, ויש בזה משהו פרשי ומאוד מרענן.

העוגה הזו בטעם לימוני עדין, ולטעמי אפשר לאכול אותה חמה מהתנור.

גם בטמפרטורת החדר היא מצויינת כמובן.

 

עלים

עוגת לימון מסקרפונה בזיגוג דבש לימון/ תבנית אינגליש קייק

מצרכים לעוגה:

3 ביצים

130 גרם חמאה מומסת

כוס ו- 2/3 אבקת סוכר (200 גרם)

כוס וחצי פחות כף קמח ( 200 גרם)

1/2 כפית א.אפיה

קורט מלח

200 גרם גבינת מסקרפונה

מיץ משני לימונים

גרידת לימון מלימון אחד

חצי כפית גרגרי מקל וניל ( אפשר להמיר בחצי כפית תמצית וניל)

לזיגוג דבש לימון:

 6 כפות אבקת סוכר

2 כפיות מיץ לימון

כף שטוחה דבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה קטנה חסינת חום או בסיר קטן ממיסים את החמאה

בקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפיה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים במהירות גבוהה עד שמתחילות להיווצר בועות קטנות

בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבל תערובת תפוחה ובהירה  כחמש דקות

מורידים מהירות ותוך כדי ערבוב מוסיפים גבינת מסקרפונה, מיץ לימון, גרגרי וניל וחמאה מומסת

מוסיפים גרידת לימון, מלח, קמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת

אופים כ -50 דקות עד שהעוגה משחימה מלמעלה, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים

מוציאים ומצננים מעט

מכינים את הציפוי:

בקערה מערבבים את חומרי הציפוי עד להמסה

(בשלב הזה אם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים)

יוצקים את הזיגוג מעל העוגה בעודה חמה

זה יגרום לזיגוג להיעלם אבל העוגה תספוג היטב את טעמו

מפזרים מעל אבקת סוכר

אוכלים חמים או בטמפרטורת החדר

את העוגה שומרים במקרר ומוציאים כרבע שעה לפני הגשה

_MG_0639

_MG_0671

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

15 Comments

מירב גינגולד מאי 24, 2016 at 8:42 pm

הי אהובה, לא היה בנמצא מסקרפונה אז החלפנו בריקוטה טובה.
יצא ליגה!
נשיקות, מירב

Reply
קרן אגם מאי 24, 2016 at 8:58 pm

אין על ריקוטה! תודה אהובה שמחה שיצאה טעים ודש

Reply
מיכל מאי 29, 2016 at 8:01 pm

הי,
רוצה להכין בסופ"ש
האם יש מניעה להכיןלהכין כמיני מאפינס (תוך קיצור זמן האפייה כמובן).
תודה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2016 at 8:04 pm

אין מניעה, שימי לב באמת לזמן האפיה שלא ייתיבשו לך
בהצלחה!

Reply
ממ נובמבר 22, 2016 at 2:25 pm

האם באפייה משתמשת בסוכר לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2016 at 2:29 pm

שימי לב שספיציפית במתכון זה השימוש הוא באבקת סוכר לבן ולא סוכר לבן רגיל

Reply
מיכל נובמבר 24, 2016 at 10:16 am

הי קרן
הכנתי עם ליים מהעץ במקום לימון ויצא מדהים
החברה׳ עשו חיסול ממוקד

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2016 at 10:55 am

איזה כייף לשמוע מיכל נשמע לי מעולה עם ליים:-) תודה על העדכון

Reply
מיכל נובמבר 24, 2016 at 5:02 pm

הי ושכחתי פרט חשוב.. הכנתי עם ליים כאמור ושמן קוקוס במקום חמאה, מה שנתן לעוגה
טויסט קוקסי נפלא

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2016 at 6:12 pm

מהמם, באיזו כמות שמן קוקוס השתמשת?

Reply
מיכל נובמבר 24, 2016 at 7:02 pm

אחד לאחד כפי שכתבת את החמאה

Reply
מיכל דצמבר 29, 2016 at 8:03 pm

קרן יקרה
העוגה הזו נהפכה לבת בית אצלנו.
מתה על הריח הנהדר שהיא מפיצה , והטעם הלימוני שלה.
היום הוספתי לה גם פרג..
אחרי שהבנתי כמה הבלילה טעימה, צץ לי רעיון שבעצם ניתן להכין קרם לימוני נהדר- לערבל יחדיו גבינת מסקרפונה מיץ וקליפת לימון ואבקת סוכר.
יצא מדהים!

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2016 at 8:29 pm

אני שרופה על פרג! והקרם מסקרפונה בכלל…..תודה מיכל, שמחה לשמוע שהיא בת בית אצלכם, חג שמח:-)

Reply
סמדר מרץ 22, 2017 at 12:03 pm

היי, האם העוגה תשרוד יפה יום או יומיים במקרר?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2017 at 12:34 pm

בוודאי:-)

Reply

Leave a Comment