טבעונילחמים ומאפים

פוקצ׳ות שומשום ובזיליקום

יוני 13, 2017 19 Comments

 

פוקצ׳ות שומשום ובזיליקום/ כ 18 יחידות

 

כל מה שאני יכולה להגיד לכם על הפוקצ׳ות האלו הוא:

שימרו על נפשותיכם!

או

שתצומו כמה ימים קודם.

כי כשהן יוצאות חמות מהתנור, ואתם מורחים אותן בשמן זית

אתם מסכנים את עצמכם.

אני כבר חודשיים מכינה פוקצ׳ות בכל הזדמנות

מנסה מתכונים שונים, טמפרטורות שונות, קמח שונה, הלכ שונה ונורא דומה.

אתמול נפל לי האסימון!

אם אני לא אעלה מתכון לבלוג, אני אמשיך להכין פוקצ׳ות פוראבר.

ואנחנו בקיץ, והבגד ים החדש עוד בארון מחכה שאני ארזה.

ואני כל יום בים, וכבר אין חליפת גלישה שתציל אותי.

אז אני מעבירה לכם את המתכון, שתכינו אתם, למה רק אני??

וברצינות רגע, בא לכם לגרום למישהו להתעלף מעונג?

פנקו אותו בפוקצ׳ות האלו.

אחרי באמת אין סוף נסיונות, כמה דגשים למתכון:

בזמן הלישה: הבצק צריך הרבה מים, זה אחד הסודות של הפוקצ׳ה.

וכיון שלרובנו יש תכונה כזו של להוסיף עוד ועוד קמח לעיסה שלנו כשהיא לא מתגבשת לכדור במיקסר

אני מתרה בכם, אל!

תנו לזה להיות דביקי זה בסדר גמור, זה יסתדר אחרי התפחה.

התפחה: מתפחים פעמיים ואז פעם שלישית ככדורים.

אתם יכולים לוותר על התפחה אחת, אבל תקשיבו למי שהכינה אלפי פוקצ׳ות לאחרונה.

אנחנו בקיץ, הכל תופח נורא מהר, אז אל תחשבו במונחים של ייאוש.

זה בגדר המלצה:-)

אפייה: לי אין אבן אפייה, אז אני מדמה( או מרמה?) ועושה בכאילו וזה עובד:

מחממים תנור למקסימום חום (במקרה של הפוקצ׳ות אני אפיתי על חום מקסימלי במצב גריל)

כחצי שעה לפני שהפוקצ׳ות נכנסות ללתנור,

כאשר תבנית התנור בתוך התנור הפוכה כלומר עם הטוסיק כלפי מעלה.

ועכשיו לעבודה :

מצרכים למתכון:

קילו קמח לחם ( קמח לבן רגיל עושה גם כן עבודה מצויינת)

15 גר׳ (כף וחצי) שמרים יבשים

50 גר׳ ( רבע כוס) סוכר לבן

30 גר׳ ( כף וחצי) מלח דק

650 מ״ל מי ברז

2 כפות שמן זית

לציפוי:

מעט מים

שומשום

עלי בזיליקום ( לא חובה)

להברשה:

שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה ומוסיפים תוך כדי ערבול במהירות איטית את הסוכר, שמן הזית והמים.

לאחר כ 5 דק לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ 4 דק׳.

מעבירים את הבצק( לא להיבהל הוא מעט דביק, אפשר לקמח את ידיים כדי להקל על הפעולה)

לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים את הבצק כך שיצופו מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי מקום חמים.

לאחר כשעה וחצי מוציאים את האוויר מהבצק ומתפיחים שוב כשעה.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים מעט,

ומחלקים את הבצק ל 18 כדורים במשקל 110-120 גר׳ לכדור.

מרפדים מגש או תבנית גדולה בנייר אפיה ומקמחים.

מניחים את הכדורים על גבי המגש ומכסים במגבת.

מתפיחים שוב כ 30 דק׳.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בינתיים מחממים תנור לחום מקסימלי (אני מחממת למצב גריל) כשתבנית התנור בפנים

הפוכה והטוסיק כלפי מעלה.

מכינים קערה קטנה עם מי ברז, וצלחת רחבה ושטוחה מלאה בשומשום.

אוחזים את כדור הבצק בשתי הידיים ומותחים לרוצעה באורך 35-40 ס״מ

כשהקצוות בשרניים יותר ממרכז הרצועה.

מברישים כל רצועה במעט מים, והופכים את החלק הרטוב לתוך צלחת השומשום.

מניחים מעל 2-3 עלי בזיליקום.

חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים

מוציאים את התבנית הלוהטת בזהירות מהתנור

מניחים נייר אפיה ומעבירים את רצועות הבצק שלנו ישירות לתבנית מעל הנייר.

בעזרת האצבעות מותחים עוד טיפה ומדביקים את הקצוות לתבנית

אופים באמצע התנור כ 7-8 דק׳ עד שהפוקצ׳ות מקבלות צבע שחום עמוק.

מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גבישי.

מגישים חם חם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

19 Comments

אופיר הרשקוביץ יוני 14, 2017 at 10:12 am

קודם כל, נראה מגרה בטירוף!
נראה לך שיעבוד גם עם תוספות של מעט ירקות מעל או אולי גבינות?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2017 at 10:34 am

ברוררר!

Reply
אפרת יוני 14, 2017 at 10:52 am

השתכנעתי!

Reply
דבי יוני 14, 2017 at 11:46 am

אלופה! זה נראה מושלם

Reply
קרן אגם יוני 14, 2017 at 1:18 pm

תודה דבי

Reply
אלה יוני 14, 2017 at 12:44 pm

היי,
ניסיתי עכשיו את המתכון עם קמח מלא ושכחתי להוסיף יותר מים, הבצק לא יצא דביק. מקווה שיצא בסדר כי חבל לי לזרוק..
וגם רציתי לשאול האם אפשר להקפיא חלק מכדורי הבצק אחרי התפיחה השנייה ולהשתמש בהם אחר כך.
תודה.

Reply
קרן אגם יוני 14, 2017 at 1:20 pm

אל תזרקי!
מקסימום ייצא מעט יותר יבש ולהבא תדעי להוסיף.
אין בעיה להקפיא בצק, אפשר אחרי התפחה ראשונה או שניה, להוציא אויר, לחלק לכדורים לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר כשעה שעתיים לפני אפייה, לעתב ולהתפיח מעט שוב.

Reply
אלה יוני 14, 2017 at 3:53 pm

יצא מלוח לטעמי.
או שמא טעיתי בכמות המלח…

Reply
קרן אגם יוני 14, 2017 at 4:01 pm

אולי אני מאוהבת ?
זה לא היה לי מלוח אבל אני אתקן במתכון לכף וחצי ואנסה שוב בעצמי:-)
תודה על ההערה

Reply
רוני יוני 15, 2017 at 10:41 am

אפשר להתפיח לילה במקרר במקום 2 ההתפחות?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2017 at 10:45 am

אפשר לילה במקרר

Reply
לילך יולי 24, 2017 at 9:23 pm

שלום קרן!
אפשר בלי סוכר?

Reply
קרן אגם יולי 25, 2017 at 8:30 am

הי לילך, אל תשמיטי לחלוטין את הסוכר, יש לו תפקידים רבים
אבל את יכולה להוריד את הכמות ל 2 כפות, ואפשר גם להמיר בדבש או סילאן

Reply
מליסה אוגוסט 24, 2017 at 9:08 pm

היי, אם אני רוצה להכין כמות קטנה יותר של פוקצ'ות, אפשר לחלק את כל המצרכים ל-2?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2017 at 11:48 pm

בדיוק

Reply
סימה אוקטובר 12, 2017 at 7:24 pm

חג שמחחח . עשיתי לפי המתכון הזה יצא מעולהההה ממש טעים. קמח רגיל ובול לפי ההוראותת. זה טעיםםם חםם ואי אפשר להפסיקקק…בעייתי. תבורכי. מתכון 3 מהבלו שאני עושה מצליח בולל..

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2017 at 8:36 pm

תודה סימה

Reply
ענבל אוקטובר 17, 2017 at 9:42 am

קראתי את המתכון ומתכננת לנסות רק שאלה… על איזה חום אופים את הפוקאצות? רשום חום גבוה חצי שעה לפני כדי ליצור אפקט של אבן אפיה (קניתי לפני שלוש שנים נראה לי והיא עדיין באריזה… ) אבל לא מובן אם גם האפיה עצמה בחום גבוה או רגיל

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 11:16 am

כמו שכתוב, חום מקסימלי, זה ממש עניין של כמה דקות והן מוכנות, את יכולה גם להוריד מעט את החום ל 220-230 מעלות עם הכניסה שלהן לתנור.
כך או כך יוצאות מצויין.

Reply

Leave a Comment