טבעונילחמים ומאפיםמאפים ללא לישהמתכוני פרווה

לחם לבן כפרי מבצק ללא לישה

ספטמבר 23, 2023 39 Comments

את הבגט ללא לישה הוצאתי בתחילת הסגר הראשון אי שם ב 2020, והמתכון עשה בהחלט היסטוריה והיסטריה.

מאז אני משתשמת בבצק שלו להמון מתכונים, וזה תענוג גדול. פתרון קסם למי שלא רוצה להתעסק בלישת בצק,

ותענוג אמיתי למי שאוהב בצק בכל צורה ודרך ויודע כבר שזה אחד הבצקים השווים!

השבוע בגלל מחלה נאלצתי לבטל 2 סנדאות שאמורות היו להתקיים בבית, אבל לפני שידעתי שלא ארגיש טוב כבר הכנתי

עבורן בצק ללא לישה יום קודם. הבצק עמד כל הלילה על השיש, ובבוקר נכנס למקרר אחרי שהבנתי שסדנה כבר לא

תהיה ולא יהיה בו שימוש.

עברו עוד 24 שעות ואולי קצת יותר עד שהחלטתי שאני לא אזרוק אותו אלא אכין ממנו לחם, שאוכל גם לחלק לשכנים.

מודה שהייתי קצת סקפטית כשהכנסתי שלושה כיכרות גדולים לתנור כי פחדתי שלא יאפו לי מבפנים , אבל הם יצאו מטורפים.

ככ התרגשתי שקראתי מיד לחברים מיפו לבוא לקחת, כדי שיספיקו לאכול את הלחם הזה חם חם וטרי.

המתכון לשלושה כיכרות לחם גדולים, אתם יכולים להוריד שליש ולהסתפק בשני לחמים או לחלק לשלוש ולהכין כיכר אחת.

אבל אני תמיד אומרת שאם כבר הפעלתי את התנור, אז יש עוד אנשים שיכולים להנות, באמת שאין שכן או חבר קרוב שלא ישמח לקבל

את הלחם הזה מכם.

אם אתם לפני יום כיפור ורוצים להכין אותו, אז תכינו את הבצק יום קודם, תכניסו  למקרר  לפני שנכנס כיפור, תוציאו אותו

כשכיפור יוצא, וקחו בחשבון שמעבר לזמן העיצוב הקצר תצטרכו בערך שעה וחצי סהכ של התפחה ואפייה.

אבל כשהוא חם? וואו, הוא הכי קריספי וטעים בעולם.

שימו לב שלאורך המתכון יש הרבה טיפים לעבודה נכונה עם הבצק, ובתחתית המתכון למטה יש אופציות שונות להמרות.

לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן

 

לחם לבן כפרי מבצק ללא לישה/3 לחמים גדולים

מצרכים למתכון:

7 כוסות (1 קילו) קמח פיצה (פירוט על המרות קמחים בתחתית המתכון למטה)

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח חלה (פירוט על המרת קמחים בתחתית המתכון למטה)

3 כפיות שמרים יבשים

6 כפיות שטוחות מלח דק

1/4 כוס סילאן

4.5-5 כוסות מים (1080-1200 מ״ל) מי ברז

לקימוח:

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערה גדולה מאוד מערבבים קמח, שמרים יבשים, מלח וסילאן, מוסיפים מים תחילה מחצית מהכמות ואז את היתרה, לאט לאט,

אל תוסיפו הכל בבת אחת, ותערבבו טוב לפני שאתם מחליטים אם להוסיך עוד או לא, יכול להיות שלא תצטרכו את כל כמות המים ואולי אפילו

תהיו זקוקים לתוספת.

בעזרת כף עץ מערבבים את הכל למשך דקה, עד שמתקבל בצק מאוד מלוכלך רטוב, דביק ולא הכי פוטוגני .

מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה. עכשיו שימו לב למה שאני כותבת:

מינימום התפחה, 15 שעות, מקסימום התפחה 48 שעות.

להתפחה של 15 שעות אפשר להשאיר כל הלילה על השיש, אם מאוד מאוד חם אפשר במקרר.

אני משאירה לילה על השיש, ואז מעבירה למקרר לעוד 24 שעות. זו ההמלצה הכי טובה שלי. אפשר גם להתפיח ישירות במקרר

כל הזמן שכתוב, אבל הכי חשוב לזכור שאם התפחתם על השיש לילה, תכניסו בבוקר למקרר אם אתם לא עובדים איתו.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

כשהבצק מוכן לעבודה, מקמחים ממש טוב משטח עבודה, מקמחים את הבצק מלמעלה רגע לפני שמעבירים אותו למשטח העבודה,

כל זה נועד כדי להקל עליכם כי הבצק מאוד דביק.

על משטח העבודה הופכים את הבצק קצת ומגלגלים בתוך הקמח ומסדרים אותו שיהיה נח לחלק אותו לשלושה חלקים שווים .

בעזרת קלף מתכת פורסים אותו לשלושה חלקים. מרדדים  כל חלק בצק קצת בעזרת מערוך (כל זמן שהכל דביק תוסיפו קמח, אל תפחדו,

ותיעזרו בסרטון שלי יש לינק אליו למעלה מעל הכותרת.)

למלבן לא דק מדי, הרידוד נעשה רק כדי לפתוח מעט את הבצק. מקפלים שליש עליון של המלבן פנימה, לא עד הסוף, ואת החלק התחתון מעליו

עד הסוף, לכיכר לחם.

בעזרת הידיים מעצבים קצת אם הצורה לא שווה.

מניחים על תבנית אפייה, חוזרים על הפעולה עם שני החלקים האחרים, ומכסים במגבת להתפחה.

מחממים תנור ל 250 מעלות, ומכניסים תבנית מתכת ריקה לתחתית התנור (שתשב ממש על התחתית שלו)

לאחר 30-35 דקות, כשכיכרות הלחם כבר תפחו, מפדרים אותם בקמח בעזרת מסננת. (הכי טוב לקנות מסננת תה קטנה בדיוק בשביל זה)

בעזרת סכין מאוד חדה חורצים בעדינות שלושה חריצים בכל כיכר לחם באלכסון.

מכניסים לתנור, ומוזגים מים לתוך התבנית שהתחחמה בינתיים בתחתית. זה נועד ליצירת אדים בתנור.

יש עוד שיטות ליצירת אדים:

אפשר להשפריץ מים על תחתית התנור, או לזרוק כמה קוביות קרח לתחתית התנור, עניין של העדפה, כל השיטות עובדות.

העיקר שיהיו בתנור אדים והלחם ייצא קראסטי.

אופים את הלחמים למשך 40-45 דקות, אתם אמורים לראות שהם קיבלו צבע שזוף מאוד ובנקישה עליהם הם משמיעים

צליל חלול וחלומי.

מוצאיים ולא מתאפקים!!!! מיד פורסים וזוללים.

**אפשר להתשמש בכל סוג קמח אחר או לשלב גם קמחים מלאים , אפשר לשלב כמה סוגי קמחים, רק לבנים או לבנים ומלאים,

כל הכמויות וכל הסוגים עובדים, פחות ממליצה על קמח שיפון.

**את הסילאן אפשר להמיר בדבש באותה הכמות

**אפשר להוסיף לבצק כבר בשלב הערבוב הראשוני תוספות שאוהבים כמו זיתים, שבבי בצל, או כל תוספת אחרת.

**אפשר להכין את הבצק למשל כשיוצאים לחופשה בצימר, ויש מטבח, מכינים כזה בקערה לא צריך הרי מיקסר, וכל בוקר קמים ומכינים מהבצק רק

לחם אחד, את שאר הבצק ממשיכים לאחסן במקרר, ככה כל יום יהיה לכם לחם טרי טרי, יעופו עליכם, ולא תשקיעו כמעט מאמץ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

39 Comments

אורלי ברמן ספטמבר 23, 2023 at 3:15 pm

אהלן קרן…מקווה שאת בטוב!
אין לינק פתוח לסרטון..
אשמח לראות את השלבים )או שזה הסרטון באינסטגרם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 4:26 pm Reply
רגינה דצמבר 13, 2023 at 12:21 pm

היי,
האם אפשר להמיר חלק מהלחם בלחם מלא?
אם כן אז כמה ואם צריך לשנות משהו?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2023 at 10:11 am

אפשר להמיר מחצית ולהוסיף קצת מים למתכון

Reply
מרסלה ספטמבר 23, 2023 at 5:32 pm

היי קרן גמר חתימה טובה אפשר לעשות רק עם קמח כוסמים? ואם כן הכמויות של השאר המוצרים יהיה אותו דבר?
תודההרבה לך יפתי את מהמממת

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:51 am

תודה מרסלה
אפשר רק כוסמין

Reply
גיל ספטמבר 23, 2023 at 9:24 pm

אם אני לא אופה את כל הבצק בנגלה אחת כמה זמן הבצק יכול להישאר במקרר עד לאפייה? ואם אני אקפיא את הלחם הוא יהרס או יאבד מהקריספיות?

Reply
רונה לובל ספטמבר 23, 2023 at 9:40 pm

היי,
האם אפשר להפחית בכמות המלח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:48 am

אפשר מעט אבל הבצק ייצא קצת תפל המלח פה לא מורגש כבצק מלוח

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:49 am

אפשר להחזיק במקרר את הבצק בין 48-72 שעות אבל חייב מקרר מהרגע הראשון. ואז להוציא כל פעם כמה שרוצים ולהחזיר למקרר
ניתן להקפיא את הלחם לאחר אפייה ולהפשיר ולחמם היטב זמן ממושך ב 150 מעלות עד שתחזור הקריספיות שלו

Reply
נוי ספטמבר 23, 2023 at 11:42 pm

היי.. אם אני משתמשת רק בקמח רגיל, אז עדיין לשים קילו וחצי של הקמח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:46 am

כן

Reply
ציפי דרור ספטמבר 25, 2023 at 7:09 pm

האם האפיה היא בטורבו, או חום עליון +תחתון ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:26 am

חום עליון תחתון

Reply
נבו אוקטובר 6, 2023 at 3:21 pm

הי קרן,
נראה מעולה!

ניתן לאפות לאחר לילה על השיש ללא השלב במקרר?

Reply
נחמי ספטמבר 24, 2023 at 1:14 am

האם אפשר לחלק את הבצק ולהקפיא ואז להוציא כל פעם חתיכה אחת להתפיח ולאפות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:46 am

לא ככ מתאים להקפאה הבצק

Reply
הלל ספטמבר 26, 2023 at 12:02 am

לאפות על 250 מעלות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:25 am

כפי שכתוב

Reply
יפעת לוי ספטמבר 24, 2023 at 9:26 am

מה הכמות לשמרים טריים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:30 am

45 גר

Reply
שרונה ספטמבר 24, 2023 at 11:22 am

אפשר לעשות גם פיצה מהבצק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:29 am

כן

Reply
מורן ספטמבר 24, 2023 at 12:17 pm

היי קרן, אפשר להשתמש בשמרים טריים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:29 am

תמיד, 45 גר

Reply
ניסים לוי ספטמבר 24, 2023 at 5:25 pm

250 מעלות כל האפייה ?
זה לא יישרף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:28 am

לא

Reply
SpringColors ספטמבר 26, 2023 at 10:28 am

אפשר לעשות כמות קטנה יותר? נגיד חצי קילו של קמח? האם גם אז זמן ההתפחה יהיה 15 שעות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2023 at 10:07 am

לא משנה בכמה מקטינים את כמות הבצק ההתפחה נשארת אותו הדבר

Reply
דפנה ספטמבר 26, 2023 at 9:38 pm

אם אני רוצה להשתמש בחלק מהבצק לפיצה, כמה זמן להתפיח בשביל פיצה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2023 at 10:05 am

אותו הזמן

Reply
תפארת ספטמבר 27, 2023 at 2:18 pm

היי אפשר לעשות חצי כמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2023 at 7:06 pm

בטח

Reply
מרים אוקטובר 3, 2023 at 9:00 pm

חג שמח קרן האם שמרים יבשים 3 כפיות או כפות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2023 at 6:47 am

כפיות כפי שכתוב

Reply
מרים אוקטובר 5, 2023 at 12:00 pm

יצא קראסט מושלם
כיף לעקוב אחריך❤️

Reply
ענבל גרינברג נובמבר 9, 2023 at 1:02 pm

היי קרן, במתכון אין שמן?
האם אפשר לזרז את ההתפחה? רק אחרי שהכנתי ראיתי שדרוש 15 שעות

Reply
קרן ינואר 31, 2024 at 10:43 am

מתכון מעולה כמו כל המתכונים שלך!
שאלה,
האפיה היא בטורבו או סטטי?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2024 at 2:19 pm

חום עליון תחתון

Reply

Leave a Comment